Faruk Şen Marmaris'i yazdı

Geçtiğimiz Ekim ayında Marmaris Belediyesi ve Turizm Araştırmaları Derneği tarafından organize edilen "Şimdi Marmaris Zamanı" adlı panele katılan Almanya Essen Türkiye Araştırmalar Merkezi Eski Direktörü, TAVAK Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen...

Faruk Şen Marmaris'i yazdı

TAVAK Vafkı Yönetim Kurulu Başkanı Profesör Doktor Faruk Şen, Marmaris hakkındaki izlenimlerini turizmgazetesi.com adlı internet sitesinde kaleme aldı. Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’dan övgüyle bahseten Şen, “Turizm açısından örnek bölge Marmaris” başlıklı yazısında şu ifadelere yer verdi:

Türkiye'deki gazeteler özellikle Bodrum, Çeşme çekişmesine yer verirken veya Antalya'ya ne kadar Alman veya Rus turist geliyor diye kamuoyu yaratırken, Marmaris gibi 3 tarafı milli park olan ve enfes bir bölgeyi tanıtmazlar....

Marmaris’i geçen yıl kadim dostum Ali Şen’in yatı ile yaptığım Ege denizi turunda tekrar görme şansım oldu. İçmeler ve çevresinin güzelliklerini gördüm.Bu yıl Turgut Torunoğlu Hollandalı bir Türk olarak büyük bir Türk Hollanda sempozyumu yaptı. Bu çerçevede gittiğim Marmaris’te hakikaten 5 yıldızlı otel işletmeciliği nasıl olabilir? Bu otelde tekrar gördüm. En son olarak eski Kültür ve Turizm Bakanı Bahattin Yücel’in öncülüğünde Marmaris’e yönelik bir sempozyuma katıldım. Bu sempozyum her açıdan doyurucu bir gelişmeydi.

 Ali Acar’ın Başarısı

Marmaris üç dönemdir Belediye Başkanlığı yapan CHP’li Ali Acar’ın rejisinde dört dörtlük bir kent havası veriyor. Her ne kadar Muğla Büyükşehir Belediyesi Marmaris’e yeteri kadar ilgi göstermese de iyi bir ilçe Belediye Başkanının nelere kadir olduğunu burada görebiliyorsunuz.

 Bal Müzesinden- Şarap üreticiliğine

Marmaris’e gittiğiniz zaman bal arıcılığının merkezine Bal Müzesine gidin, daha sonra yine Marmaris’in dağlarında 130 dönümlük bir arazide üzümcülük yapan ve çok güzel bir şarap üreten Orhan beyin yerine de uğrayın. Tabiki nerelerde yemek yiyeceğinizi biliyorsunuz. Marmaris’in kış aylarında da canlı bir şehir merkezi var. Burası cıvıl cıvıl insanlarla kaynıyor. Türklerin yanında Rus, İngiliz ve baharda İranlı turistleri bu bölgede büyük ölçüde görme şansına sahipsiniz.

Sıla Konseri

29 Ekim Cumhuriyet Bayramını çok güzel bir hareketle Sıla ile kutlayan Marmaris Belediyesi’nin yönetimi ve elemanları her zaman özveri ile çalışıyorlar. Bu açıdan Bahattin Yücel’in Marmaris Belediyesi ile tertiplediği seminerin İstanbul’da da yapılması gerekir. Bodrum ve Çeşme’den daha güzel Marmaris ile muhakkak tanışmanız lazım.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.