Esnaf hırsızlığa isyan etti

Esnaf, isyan etti mağazasındaki hırsız turistleri yayınlamaya başladı

Esnaf hırsızlığa isyan etti

Marmaris'te hediyelik eşya dükkânı sahibi Rahmi Efecan, yabancı turist ve tatilcilerin mağazasında hırsızlık olaylarından yaka silkerek güvenlik kamerasından tespit ettiklerini sosyal medya da paylaşarak sitemlerini dile getirdi.

Atatürk Caddesi’nde bulunan “Efecan” adlı hediyelik eşya dükkânına sabah saatlerinde Rus bir turist alışveriş için geldi. Yüzünü şapka ile kapatarak İçerde 20 dakika boyunca kalan Rus kadın, reyonlarda ki bir hediyelik eşyayı yer düşürmüş gibi yaparak çantasına koydu. Yaşanılan hırsızlık olayı saniye saniye güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Güvenlik kamerasını izleyen dükkân sahibi Rahmi Efecan, önce çalışanını turistin yanına göndererek uyarıda bulundurdu. Personel, kadının arkasından yakın izlemeye aldı. Hiç bir şey olmamış gibi dükkânda dolaşmaya devam eden turist, izlendiğini fark edince çantasındaki ürünü çıkartarak reyona koydu. Bir süre mağaza da dolaşan kadın dışarı çıkarken “hiçbir şey çalmadığını” söyledi. Bunun üzerine Efecan, kamera kayıtlarını gösterdi. Kadın turist, hiçbir şey olmamış gibi dükkânı terk ederek uzaklaştı. Yaşanılan hırsızlık olayı görüntülerini sosyal medyada paylaşan Rahmi Efecan, yaşadıklarına isyan etti.

ARTIK ÜRÜN SATMAK YERİNE KORUMAK İÇİN SEFERBER OLDUK

 Rahmi Efecan, “ 14 yıldır turizm sektöründeyim. Bu yıl en büyük problemimiz hırsızlık. Son yıllarda yabancı turistin kalitesinde düşüş gözle görünür derecede. Her gün 3-5 tane hırsızlık oluyor. Bazılarını polise bildiriyoruz bazılarına da kamera kayıtlarını izlettiriyoruz. İzlemelerine rağmen yüzde kızarma ve mahcupluk olmadan mağazamızı terk ediyorlar. Artık müşteriye hizmet ve mal satmak yerine ürünlerimizi koruma noktasına geldik. Artık malımızı güvenceye alıyoruz. Çoğunluğu Rus uyruklu ama Türk de var.1 lira 100 lira arasında hediyelik eşyalarımızı satıyoruz. Baktığınızda çalmaya değmeyecek kadar ucuz ürünler. Fakat turist kalitesinden dolayı her gün hırsızlık olayı ile karşılaşıyoruz. Dükkânımın her yerinde güvenlik kamerası olmasına ve personelimin dolaştıklarını gördükleri halde hırsızlık yapmaktalar. Yaşanılanlara ve vurdumduymazlığı gördükçe sitem ederek sosyal medyada hırsızlık yapanları deşifre etmeye başladım. Marmaris’te esnaflık yapan birçok arkadaşımızın her gün başına gelen olayların en başında hırsızlık geliyor” dedi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.