"Ekmeğime Dokunma" eylemi

İçmeler 21 Nolu Kooperatif üyeleri bugün “Ekmeğime dokunma eylemi” yaptı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 15 dakika uygulamasının hem  kooperatif üyelerini hem vatandaşları mağdur ettiğini belirten şoförler isyan etti.  Muğla Büyükşehir Belediyesi ‘nin  İçmeler’deki araçları dönüşüme zorlamak için yıldırma politikası izlediğini savunan şoförler sorunlarının çözülmesi için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e çağrıda bulundu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği 15 dakika uygulaması nedeniyle  İçmeler 21 Nolu Kooperatif üyeleri  mağdur.  Muğla Büyükşehir  Belediyesi zabıtaları tarafından devamlı takip edilip ceza yağmuruna tutulduğunu savunan şoförler, “ekmeğime dokunma”  eylemi yaptı.

Ailesinin geçimini bu işten kazanan kooperatif üyeleri yaşadıkları çaresizliği düzenledikleri basın toplantısında anlattı. İçmeler 21 Nolu Kooperatif Başkanı  Hüseyin Yıldız, Büyükşehir’in kendilerini dönüşüme zorladığını belirtti. Anayasal haklarını savundukları için büyükşehir zabıtalarının baskısıyla karşı karşıya kaldıklarını açıkladı.

Hüseyin Yıldız. “ 21 Nolu kooperatif olarak 1980 yılında kurulduk. Bakanlar kurulu kararı ile 46 araçla Marmaris’te yolcu taşımacığı yapmaktayız. Büyükşehir tarafından bir anda dönüşüme zorlanıyoruz.Şoförlere , kooperatife fikri sorulmadan bizi yok saymaya yönelik işlem yapıyor. Büyükşehir başka sıkıntı yok gibi Marmaris Armutalan gibi yerlere 60-120 kişilik otobüs koydu. Sefer saatlerinde yeniden düzenleme yaparak , yoğun saatleri kendi otobüslerine , seyrek saatleri koopertif araçlarına vererek kamu gücünü kötüye kullandı. “ dedi.

Yıldız, büyükşehir belediyesinin uygulamalarına direnç gösterdikleri için yıldırma politikası uygulandığını söyledi. Yıldız “ Büyükşehir, direndiğimiz için güzergah izin belgesi almaya zorlamış. Oysa bizim güzergah izin belgemiz var. Bunları yok sayıyorlar.  Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle uygulama yok. 8 yaş zorunluluğu  gibi.Bizi yıldırmak istiyor. Büyükşehir önce kendi girdi ulaşıma. Şimdi 50 Bin TL  ile kurulan Osman Gürün ve Alper Kolukısa’nın  yöneticisi olduğu MUTTAŞ işletmesine devretti. Bu işte kamu yararı nerededir?  “ diye konuştu.

İçmeler’deki minibüs şoförleri UKOME kararlarının yeniden gözden geçirilmesini istiyor. Yıldız “ Büyükşehir Belediyesi kooperatife ve haklarına bir anda ortak olmak istiyor. Kent kart ile gelir elde etmeye çalışıyor. Amaç para değilse, Karacasöğüt’te Yeşilbelde’de Çamlı’ da neden belediye aracı yok. Orada kamu yok mu?  Osman Gürün’ün  bunları özden geçirmesini istiyoruz.” Dedi.

Şoförler ve Muğla Büyükşehir Belediyesi arasındaki tartışma defalarca yargıya da taşındı. Yıldız “UKOME kararlarını defalarca mahkemeye veriyoruz. Mahkemeyi kazanıyoruz. Yeni karar alarak kararı çürütmüş oluyorlar. Her ay ayrı UKOME kararı alıyorlar. Muzdaribiz bu sıkıntının düzelmesini istiyoruz. “ dedi.

Elinde ekmekle ,Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e seslenen üyeler, uygulamanın  şoför ve ailelerinde hem maddi hem manevi zararlara neden olduğunu söylediler. Üyeler 50 Bin Lirayı bulun cezalar nedeniyle de mağdur olduklarını belirtiyor.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Eylem yapana kadar araba kullanmayi diger araclara saygili olmayı yabancilara trafik kazası yaptiricak derecede önlerine atlamamayı kazaya sebebiyet vermemeyi bilmeyenleri egitin....

0 Hayrettin yalcin, 19.04.2018 23:26