Eğitimcilere şiddeti protesto ettiler

Eğitimcilere yönelik şiddet devam ediyor. Son olarak İzmir'in Ödemiş ilçesinde Okul Müdürü Ayhan Kökmen, iki öğrencisi tarafından tüfekle vurulmuş ve olay sonrasında...

Eğitimcilere şiddeti protesto ettiler

Eğitimcilere yönelik şiddet devam ediyor. Son olarak İzmir'in Ödemiş ilçesinde  Okul Müdürü Ayhan Kökmen, iki öğrencisi tarafından tüfekle vurulmuş ve olay sonrasında Müdür Kökmen hayatını kaybetmişti. Olayın ardından Marmaris’te eğitim sendikaları bir araya gelerek,  eğitimcilere yönelik saldırıları protesto etti.

Türkiye’de, maalesef, eğitimcilere yönelik şiddet devam ediyor. En son İzmir'in Ödemiş ilçesinde Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen, iki öğrencisi tarafından tüfekle vurulmuş ve olay sonrasında Müdür Kökmen hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından Marmaris’te eğitim sendikaları bir araya gelerek,  eğitimcilere yönelik saldırıları protesto etti.Protesto gösterisine Eğitim Bir Sen,  Türk Eğitim-Sen ,Eğitim-Sen ve Eğitim-İş üyeleri katıldı.“Eğitimciye Şiddete Dur De” yazılı pankartlarla Atatürk Meydanı’nda bir araya gelen eğitim sendikalarının üyeleri, ‘Öğretmene uzanan eller kırılsın’, ‘ Şiddete hayır’, ‘Eğitim toplumun geleceğidir’, sloganları attı.

Daha sonra ortak basın açıklamasını eğitimciler adına Eğitim Bir-Sen Marmaris Şube Başkanı Turgay Kaçar, Eğitim-İş Marmaris Şube Başkanı Yılmaz Güney, Eğitim-Sen Marmaris Şube Başkanı Yusuf Metin Altuntaş ve Türk Eğitim-Sen Marmaris Şube Başkanı Ali İhsan Damkacı birlikte yaptı.
Açıklamada, öğretmene şiddet haberlerinin giderek arttığı ve üçüncü sayfa haberleri haline geldiği değinilerek, “
Neredeyse gün geçmiyor ki, öğrenci ya da veli tararından sözlü ya da fiziki şiddete maruz kalan bir öğretmen haberiyle karşılaşmayalım.
Öğretmenlerimizin motivasyonuna, itibarına, sıhhatine ve hatta canına kast eden şiddet vakaları, artık eğitim hayatımızın en hayati problemlerinden birisi haline gelmiştir." denildi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü