Marmaris'te NATO tatbikatı

Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleşen tatbikat...

Marmaris'te NATO tatbikatı

Marmaris açıklarında  Dynamic Monarch-17 tatbikatı devam ediyor. Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleşen tatbikat , Müttefik Denizaltı Komutanlığı sevk ve idaresinde yapılıyor.

Dynamic Monarch-17 tatbikatı Marmaris açıklarında 8 Eylül’de başladı.Tatbikatta, İspanya Deniz Kuvvetlerinden bir denizaltı, Fransa,  İngiltere ve Norveç tarafından ortak kullanılacak bir kurtarma gemisi, NATO  Denizaltıdan Personel Kurtarma Sistemi ve bir tıbbi destek timi, İtalya Deniz  Kuvvetlerinden bir kurtarma gemisi ve bir kurtarma aracı, ABD Deniz  Kuvvetlerinden bir kurtarma çanı, Kanada Deniz Kuvvetlerinden bir dalış timi, bir  tıbbi destek timi ve Polonya Deniz Kuvvetlerinden bir dalış timi de yer alıyor.

Türkiye'nin ev sahipliğinde, Müttefik Denizaltı Komutanlığı sevk ve idaresinde gerçekleştirilen Dynamic Monarch-17 tatbikatında, Paraşütlü Arama Kurtarma ve Denizaltı Kurtarma Çanı ile kurtarma eğitimi yapıldı.

Tatbikatın  basına açık bölümünde, Türkiye'nin ilk kurtarma gemisi olan İstanbul Tersanesi'nde Türk mühendisler ve işçiliği tarafından yapılan, 28 Ocak 2017'de denize indirilen TCG Alemdar'dan Denizaltı Kurtarma Çanı denize indirildi.Tatbikat 22 Eylül’de sona erecek.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.