Dünya'nın gözü Marmaris'te olacak

Marmaris 2018 yılında düzenlenecek Dünya Rallisi’ne hazırlanıyor. Marmaris’te hazırlıklar başladı. Ralli’nin tanıtımına İzmir Turizm Fuarı’ndan start verilecek.

Dünya'nın gözü Marmaris'te olacak

Marmaris Belediyesi Özel Kalem Müdürü Sedat Kirt, Turizm Gerçeği programında bu hafta TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kırlı’yı ağırladı. Programda 2018 yılında Marmaris’te onuncu ayağı düzenlenecek Dünya Ralli Şampiyonası da konuşuldu.

Dünya Ralli Şampiyonası’nın TOSFED Başkanı ve aynı zamanda bölgenin önde gelen turizmcilerinden Serkan Yazıcı’nın  girişimleriyle  ilçeye geldiği hatırlatıldı. Sedat Kirt, yarışmanın dünyadaki yerine dikkat çekti. Marmaris tanıtımına sağlayacağı katkının altını çizdi. Marmaris’in tanıtımı için ilçedeki bütün aktörlere görev düştüğünü söyledi.Kirt, “Dünya Ralli Şampiyonası, Formula 1 ‘den sonra otomobil sporları açısından dünyanın en önemli organizasyonlarından. Formula1’in kitlesine hitap eden bir yarışma. Marmaris öyle bir piyango kazandı ki, Marmaris’i Monte Carlo ligine taşıyan bir organizasyonu kazandık” dedi.

Kirt, Dünya Ralli Şampiyonası hakkında birlik ve beraberlik içinde hazırlık yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Kirt “ bu fırsatı iyi kullanalım. Esnaf, belediye, odalar, turizmciler olarak iyi değerlendirmemiz lazım. Trafik kapanacak. Şehir içinde de yarışlar olacak. Buna tepkiler olabilir. Çevremizde buna tepki verecek olanlara da yarışı iyi anlatmalıyız. Marmaris için çok önemli bir organizasyon” dedi.

Sedat Kirt, Dünya Ralli Şampiyonası’nın gerçekleştiği yerlerin ulusal ve uluslar arası basında çok geniş yer aldığına dikkat çekti. Bu tanıtımın  aynı zamanda üst gelir grubu turistlere yönelik olduğunu hatırlattı. Böylesine bir tanıtımın dev bütçelerle bile gerçekleşmesinin çok zor olduğunu söyledi. Kirt, “ yarışlar çok sayıda ülkede yayınlanacak. 180 milyon izleyiciye ulaşacak. Marmaris adı bu yarışlarda geçecek. Biz bu üst gelir grubuna yönelik bir tanıtımı hedeflesek, üzerine bir milyon Lira para yatırsak, bu tanıtımı bu şekilde yapamayız” diye konuştu.

Kirt, Marmaris’in Dünya Ralli Şampiyonası ile birlikte dünya turizminde  marka kentler ligine de çıkacağına dikkat çekti. Ali Kırlı da turizmciler olarak bu organizasyona sahip çıkılması ve iyi şekilde tanıtım yapılması gerektiğini kaydetti.

Kirt, Dünya Ralli Şampiyonası tanıtımının startını İzmir Turizm Fuarında vereceklerini söyledi. Bölgedeki tüm turizmcilere de bu şampiyonayı tanıtım programlarına almaları çağrısında bulundu.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü