Dünya obezite tehlikesi altında

Dünya Sağlık Örgütü Dünya Obezite ile Mücadele Günü kapsamında bir araştırma yayınladı.Türkiye listede...

Dünya obezite tehlikesi altında

Dünya Sağlık Örgütü  Dünya Obezite ile Mücadele Günü kapsamında bir araştırma yayınladı. Araştırmaya göre , 1975 yılından beri çocuk ve gençler arasında obezite 10 kat arttı.Listede Türk çocuk ve gençlerinin de hızla kilo alması dikkat çekiyor

Dünya Sağlık Örgütü  11 Ekim Dünya Obezite ile Mücadele Günü kapsamında yaptığı bir araştırmanın sonucu kamuoyuyla paylaştı.Araştırmanın sonuçları korkutucu boyutta. Buna göre 1975 yılından beri çocuk ve gençler arasında obezitenin 10 kat artış gösterdi.

Araştırmada 130 milyon çocuk ve gencin boyu ve kilosu incelendi. Dünya genelinde 124 milyon kız ve erkek çocuğunun fazla şişman olduğu sonucuna ulaşıldı.  Uzmanlar, "Ucuz ve kilo aldırıcı gıdalar yaygın bir şekilde bulunuyor ve teşvik ediliyor" ifadesini kullandı.

Açıklamada, sağlığı tehdit eden bu eğilimin özellikle yoksul ülkelerde önümüzdeki yıllarda da süreceği belirtildi. Dünyanın zengin ülkelerinde ise gençler arasında bu eğilimin duracağının tahmin edildiği ancak bu ülkelerde de obez sayının çok yüksek olduğu kaydedildi.

Araştırmada Türkiye ile ilgili çarpıcı veriler yer alıyor. Türkiye, kız çocuklarında obezite oranında geçmişte dünya sıralamasında 104’üncü sırada bulunuyordu.  Türkiye obezite oranı yüksek olan ülkeler sıralamasında 54’üncü sıraya çıktı. Erkek çocuklarında ise 1975’te 118’inci sırada olan Türkiye, 2016 verilerine göre 73’üncü sırada yer aldı.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.