Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlaması

Marmaris Kent Konseyi Kadın Meclisi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir gece düzenledi. Etkinliğe katılım bir hayli yoğun oldu.

Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlaması

Marmaris Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Marmaris Belediyesi Çok Amaçlı salonda bir dizi etkinlik düzenlendi.Etkinliğe CHP Marmaris İlçe Başkanı Acar Ünlü, Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Kamil Öner, CHP Marmaris İlçe Kadın Kolları Başkanı Dilay Uçar, Marmaris Kent Konseyi Başkanı Necmettin Yankol’un yanı sıra sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinliğin  açılış konuşmasını Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şenay Kılın yaptı. Daha sonra tiyatro oyunları sahnelendi.

Kadınların katılımının yoğun olduğu etkinlik, Marmaris Türk Sanat  Müziği Korosu'nun şarkılarıyla devam etti.

Bir tiyatro oyununun kadınlar arasında geçen kına yakma sahnesi izleyenlere eğlenceli dakikalar yaşattı. Etkinlik kapsamında şiirler okundu. Daha sonrasında sahneye çıkan  grup tarafından  darbuka ağırlıklı enstrüman show  sahnelendi. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününe özel hazırlanan işçi kadınların fotoğraflarının bulunduğu slâyt gösterisi de duygulu anlar yaşattı.

İhtiyaç sahibi kız çocuklarının okutulmasına destek vermek amacıyla Sosyal sorumluluk projesi kapsamında yazılan “Gülümseyen Turkuaz “ adlı kitabın yazarları da anlamlı projelerinden dolayı sahneye davet edildi. Marmaris Belediyesi Kültür Yayınları kapsamında okuyucu ile buluşan kitap hakkında kitabın yazarlarından Özlem Ertuğrul bilgi verdi. 

 

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

IKINCI BOLUM TURK SANAT MUZIGI KOROSU VE SOLISTLERININDI DUZELTIRMISINIZ TESEKKURLER....

0 Nilgun Kale, 09.03.2017 04:31