Down sendromlu öğrenciler eğlendi

Down Sendromlular günü nedeniyle Marmaris’teki bir okulda etkinlik düzenledi. Çocuklar etkinlikte doyasıya eğlendi.

Down sendromlu öğrenciler eğlendi

Marmaris’te  Down Sendromlular günü etkinlikleri kapsamında 21 özel çocuğun eğitim gördüğü Sıtkı Zaralı İlköğretim okulunda bir etkinlik düzenlendi. Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Cumhuriyet Baş Savcısı Erkan Demirel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya’nın da aralarında bulunduğu protokol yaklaşık bir saat süren etkinlik kapsamında özel çocuklarla teker teker ilgilendi.

Protokol üyeleri, Kapıda özel çocuklar tarafından toplanan  kır çiçekleriyle karşılandı. Özel Çağdaş Bilim Koleji’nin öğrencilerinin de katıldığı etkinlikte, Kolej öğrencilerinin çaldığı şarkılara eşlik eden özel öğrenciler, bir ara çalınan gitar eşliğinde dans etti.

Eğlence sonunda protokolle birlikte pasta kesen öğrencilerin mutluluktan yüzlerindeki gülümseme eksik olmadı. Yapılan etkinlik hakkında bilgi veren, Marmaris İlçe Kaymakamı Celalettin Yüksel, Down Sendromlu çocukların ailelerine seslendi.

Kaymakam Yüksel “Bugün burada bir farkındalık için toplandık. Bugün 22 öğrencimizle birlikte zaman geçirdik. Onların kendi dünyalarında bir arada olmak için elimizden gelen özeni gösterdik. Sizlerde gördünüz çocukların mutlulukları yüzlerinden okunuyor. Üzerine düşüldüğü takdirde eğitilebilen ve öğretile bilen çocuklar. Yeter ki Anne Babalar bu çocuklarımızı saklamasın. İlgilenilmesi için bu tür özel sınıflarımıza göndermekten çekinmesin. Bu çocuklarımızın da yaşamlarını tek başlarına sürdüre bilmek hakkı. Yeter ki eğitim verilsin” dedi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.