Domuz sürüsü halk pazarına indi

Marmaris’te aç kalan domuz sürüsü, boş halk pazarına indi. Sürüyü araçlarının içinde bulunan bir aile görüntüledi.

Domuz sürüsü halk pazarına indi

Marmaris’in  Siteler Mahallesi’nde kurulan halk pazarında akşam saatlerinde domuz sürüsü görüntülendi. Saat:21.40 sıralarında 2 yetişkin ve 9 yavru olmak üzere toplam 11 yaban domuzu yiyecek aradı.

Dağ eteklerinden inerek mahallede çöp konteynırlarını karıştıran domuz sürüsü ardından kapanmış halk pazarına girdi. Bu eşi ve çocuğuyla otomobille evine giden bir satış firmasının müdürü Candan Erşen, karşısında domuz sürüsünü görünce cep telefonuyla görüntü çekti.

Araç gürültüsüne ve far ışıklarına aldırmayan yaban domuzları, atılmış sebze ile meyveleri yedi. Çöp kamyonunun gelmesi ve korna çalmasıyla yaban domuzları sağ sola koşmaya başladı. Aile, araçlarıyla yaban domuzlarının arasından geçerek uzaklaştı. Yaban domuzları çöpçülerin müdahalesiyle mahalleden uzaklaştırıldı.

Öte yandan artık çok sık yaşanır hale gelen bu olayla ilgili Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Marmaris Temsilciliği, Marmaris Milli Parklar Müdürlüğü, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Hayvan Hakları Koruma Derneği ve Marmaris Belediyesi “Yaban hayatı koruma “ adı altında proje başlattı.

Proje kapsamında önümüzdeki günlerde yaban hayvanlarının şehir merkezlerine inmemesi için yerleşim alanlarına yakın dağ eteklerine 3 kilometrelik çit döşenecek, çöp konteynırları yer altına alacak ve ormanlık alanlara yem bırakılacak.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü