Doğa ve Hayvan Hakları Platformu kuruldu

Muğla’nın ilçelerinde faaliyet gösteren i 9 hayvan hakları dernekleri bir araya geldi. Dernekler, Doğa ve Hayvan Hakları Platformu’nu kurdu.Platform, başta hayvanların zehirlenmesi olmak üzere eziyet ve kontrolsüz çoğaltılmasına kadar birçok konuda mücadele edecek.

Doğa ve Hayvan Hakları Platformu kuruldu

Muğla’nın ilçelerinde faaliyet gösteren  9 hayvan haklarıyla ilgili dernek daha etkili çalışma yürütmek için birlik oldu. Muğla, Marmaris, Dalyan, Datça, Akyaka, Göcek, Turunç ve İçmeler’de faaliyet gösteren dernekler Doğa ve Hayvan Hakları Platformu’nu kurdu.

Platform üyeleri Marmaris Belediyesi Kültür ve Sanat Evi’nde basın toplantısı düzenledi. Marmaris-İçmeler Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Semin Biter, neden böyle bir platform kurduklarını anlattı. Marmaris Hayvan Hakları Derneği başkanı Tülay Yıldız da platformun yürüteceği çalışmaları anlattı. Yıldız, hayvan zehirlenmeleri, kontrolsüz çoğaltılması, hayvanlara eziyet gibi birçok konuda  çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Biter , toplantıda Asparan’da Boğa güreşi düzenleneceği yönünde bilgi aldıklarını söyledi. Biter, yetkilelere seslendi, hayvanların güreştirildiği bu etkinliklerin düzenlenmemesini istedi.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü