Django ve Pamuk Davası başladı

Bozburun’da yaşayan sunucu Tanem Sivar ve eşi Edhem Dirvana çiftinin labrador cinsi iki köpeğini zehirleyerek öldürmekle suçlanan komşuları K.Ü.(53), hakkında 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk celsesi başladı

Django ve Pamuk Davası başladı

Marmaris'in turistik Bozburun Mahallesi'nde 7 Kasım 2017'de meydana gelen olayda, sunucu Tanem Sivar ile eşi Edhem Dirvana'nın labrador cinsi 'Cango' ve 'Pamuk' adlı köpekleri, zehirlenerek öldürüldü. Köpekleri zehirlediği öne sürülen çiftin komşusu K.Ü.geçen yıl kasım ayından jandarma tarafından gözaltına alındı. İşlemleri sonrası serbest bırakılan, itiraz üzerine ikinci kez gözaltına alınan K.Ü., 22 Kasım 2017'de Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği’nce tutuklandı. Avukatlarının itirazı sonucu Muğla 2. Sulh Ceza Hâkimliği, sanığı 28 gün sonra serbest bıraktı.


Davanın ilk celsesi Marmaris Asliye Ceza Mahkemesi’nde saat:15.00’de başladı. Sunucu Tanem Sivar ile eşi Edhem Dirvana avukatları Zekican Balcı 6 tanık ile birlikte katıldı. İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanlığı adına avukat Yasemin Babayiğit duruşmaya müdahil olarak katıldı. Dirvana Ailesi’ni adliye önünde Marmaris Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Tülay Yıldız, İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanı Ali Rıza Doğanyılmaz ve çoğunluğu kadınlardan oluşan yaklaşık 50 kişilik grup karşıladı. Hayvan severler ellerinde “Şiddete dur de”, “ Dün ona bugün bana yarın kime?” yazılı dövizlerle adliye önünde bekledi. Sunucu Tanem Sivar, destek verenlere sarılarak gözyaşı döktü.

Şüpheli ve müşteki sıfatıyla K.Ü.’nün İstanbul’da Cuma günü ifade vereceği ve davaya katılmadığı öğrenildi. Şüpheli K.Ü.’nün avukatı Haydar Elgin davaya katıldı. Dirvana Ailesi’nin avukatı Zekican Balcı, köpeklerin zehirlendiğinde şüpheli K.Ü.’nün cinsel organını göstererek tehdit ettiği yeni delil videoları mahkemeye sundu. Dirvana Ailesi’nin altı tanığı mahkeme tarafından dinlendi.

SESSİZLERİN SESİ OLMAK İÇİN BURDAYIZ

İşadamı Edham Dirvana, “ Bugün adaletin bulunması için buradayız. Sistemimize canı gönülden güveniyoruz. Bizler çok mağduriyet yaşadık. Gördük ki toplum da şiddet her ortamda insanlara zarar veriyor. Haklı mücadelemizi sessizlere ses olalım ve tüm şiddetlere karşı duruş sergileyelim diye önemsiyoruz. Bize büyük bir görev verildi. Bizlere destek veren herkes bu görevi yerine getirmemizi bekliyor. Bu uzun bir süreç. Uzun sürecin ilk celsesi başladı ve sonuna kadar mücadelemizi şiddetleri dur demek için vereceğiz” dedi.

Sunucu Tanem Sivar, “ Öncelikle Cango ve pamuk olmak üzere sahipli ve sahipsiz tüm hayvanlar için buradayız. Bu dava, toplumun birçok kanayan yarasının hepsinin bir davasıdır. Ben ve tüm dostlarım adalete güveniyoruz. Topluma bu kadar zararı olmuş bir kişi için adaletli karar verileceğine inanıyorum” dedi.

İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanlığı adına avukat Yasemin Babayiğit, “ Biz İstanbul Hayvan Hakları Merkezi olarak 2006 yılından bu yana müdahil oluyoruz. Burada hayvanın ve şiddete ilk adımı olduğunu düşünüyoruz. Giden canlıların telafisi mümkün değil tabii ki sonuna kadar hukuki haklarımızı aramaya devam edeceğiz. Bunun hesabını soracağız” dedi.

Marmaris Hayvan Hakları Derneği Başkanı Tülay Yıldız, “ Bütün hayvan severler olarak emsal kararlar çıkmasını diliyoruz. Bu cezalar artsın ve ilerleyen tarihlerde hapis cezaları çıksın” dedi.

4 AYDAN 3 YILA KADAR HAPİS İSTENİYOR 

Dirvana Ailesi’nin şikâyetçi olduğu K.Ü. hakkında, köpekleri zehirlediği suçlamasıyla Türk Ceza Kanunu'nun 151/2 maddesi kapsamında 'mala zarar verme' suçundan, 4 aydan 3 yıla kadar hapis veya adli para cezasına çarptırılması istendi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.