Dilek fenerlerine dikkat

Yeni Marmaris Orman İşletme Müdürü Akın Ünler,oldu. Ünler, son dönemlerde artan orman yangınlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Özellikle orman yangınlarına sebep olan dilek fenerleri konusunda vatandaşları uyardı.

Dilek fenerlerine dikkat

Marmaris Orman İşletme eski Müdürü Hakan Zeybek’in yerine Hisarönü Bölge Şefi Akın Ünler atandı.

Göreve başlayan Ünler, son zamanlarda artan orman yangınlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.Ünler, orman yangınlarına yoğunlukla ihmal ve dikkatsizliğin sebep olduğunu söyledi. Orman Genel Müdürlüğü olarak yangınlara müdahale etme konusunda dünyanın en hızlı ekiplerine sahip olduklarını söyleyen Ünler: " Orman alanlarımızın tamamına yayılmış ekiplerimiz bulunuyor. Yangınlara çok hızlı müdahale edildiğini" söyledi.

Ünler, Son dönemlerde popüler olan dilek fenerleri konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu. Ünler: "Vatandaşlarımızdan özellikle rica ediyoruz, dilek fenerleri yükseliyor, havayla birlikte hareket sağlıyor ve rüzgarla birlikte ormana düşüyor.Bu da orman yangınlarına sebep olabiliyor. Ufak bir ihmalle hepimizi üzen olaylar olabiliyor. İçinde ateş bulunan eğlence aletlerinden uzak duralım."  dedi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü