Deniz kıyısı polenle kaplandı

Marmaris’te deniz kıyısı sarı tabakayla kaplandı. Durumdan endişe eden vatandaşlar, belediyeyi aradı. Ekiplerin incelemesi sonucu sarı tabakanın polen olduğu açıklandı.

Deniz kıyısı polenle kaplandı

Marmaris’te deniz kıyısı  sarıya boyandı.Çevrede bulunan çam ağaçlarının kozaları ve çiçeklerdeki polenler, rüzgârın etkisiyle  denize savruldu.  Kısa süre içinde deniz üzerini kıyı boyunca polen kapladı.

Denizdeki sarı tabakayı görenler, durumu belediye ekiplerine bildirdi. Sahile gelen temizlik işleri ekipleri, numune alarak inceleme yaptı. İncelemede tabakanın polen olduğu tespit edildi.

Marmaris Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü Sorumlusu Barış Ünlü, “ Marmaris’te her Mart ayında yaşanılan bir durumdur. Vatandaşlarımız bilmediği için endişeye kapılarak ihbarda bulunmuşlar. Her yıl bahar ayına geçişlerde bu tür olaylar yaşanmaktadır. Dağlardaki ve çevredeki ağaçlar ile çiçeklerden polenler şiddetli rüzgârla dağılarak denize düşüyor. Ekiplerimiz ağlar yardımıyla kıyı kesimdeki polenleri temizliyor. Geçen sene dört gün süreyle devam etmişti. Bu sene de birkaç gün sürdükten sonra tamamen ortadan kaybolacaktır. Mevsimsel bir durum endişe edilmesin” dedi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü