"Demokraside küme düştük"

CHP Muğla milletvekilileri, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban Marmaris ‘e geldi. CHP’li heyet, referandumda yüzde 75 oranına hayır oyu veren Marmaris halkına teşekkür etti.

CHP Muğla Milletvekilleri Ömer Süha Aldan, Nurettin Demir ve Akın Üstündağ, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün CHP Marmaris İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. CHP Marmaris İlçe Başkanı Acar Ünlü, toplantının açılış konuşmasını yaptı.Önceki Cumhurbaşkanlığı seçimine göre oyların yüzde 10 artış gösterdiğini söyledi.

CHP’li heyet referandum sonuçlarını değerlendirdi. Muğla’nın yüzde 70, Marmaris’in yüzde 75 oranında referandumda hayır oyu verdiğini belirten CHP’liler Marmaris halkına teşekkür ettiler…

CHP’li vekil Ömer Süha Aldan , referandumda aslında hayır cephesinin kazandığını söyledi. AKP seçmeninde de çözülme görüldüğünü belirtti.

Muğla Milletvekili   Nurettin Demir  ise açıklamasında “” Hayır cephesini oluşturan partilere ve stk ile demokrasi destekçilerine teşekkür ediyorum. Fiili başkanlık sisteminin Türkiye’de kaos yarattığını belirten Devlet Bahçeli, devleti sağlam temellere oturtmak iyi niyetiyle  diyelim, Türkiye’yi bir sürece soktu. Bahçeli ve arkadaşları Türkiye’yi daha büyük kaosa soktular. Bugün anayasanın ayaklar altına alındığını görüyoruz. Sadece bizler değil, evet diyenler de bunu görüyor. Anayasanın çiğnenmiş olması hukuka karşı insanların endişesini büyüttü. Bu olumsuzluklardan daha büyük olumluluklar çıkacaktır. Ben bu beraberliği bir arada tutup sorunları güç birliği ile aşacağımıza inanıyorum” dedi.

Akın Üstündağ da açıklamasında  “ Aslında zamanlama ve içerik olarak son derece gereksiz ve saçma referandumu gördük. Referandumla aslında onlar başarmışlar görünüyor. Onlarda zafer havası yok. Biz kaybetmiş gibi görünüyoruz. Aslında biz daha umutluyuz. İlk yarıda maç oynandı. 1-0 mağlubuz ama takım iyi top oynuyor. Ben öyle görüyorum. Ohal şartlarında yüzde 49 gibi oran alındı. Propganda eşitliğini ortadan kaldıran ortama rağmen baskı oluşturmak gibi duruma rağmen yüzde 49 çok önemli. Bu topraklarda umut varsa. Her şeye rağmen  bu topraklarda hiçbir zaman demokrasi cumhuriyet kaybetmeyecektir. Demokrasi öyle değerlidir ki, böyle hilelerle, çeşitli manipülasyonlarla onu yok edemezsiniz. Şu anda ülkeye bakınca tek adam yönetimi görüyoruz. Avrupa konseyi kararı ile demokraside amatör kümeye düştük bunun sebeplerinden biri yargıa yaşananlar ,  referandum ve  ohal kararnameleri. OHAL Kararnamelerini bir an önce ortadan kaldırın diyorlar..” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, bundan sonraki hedefin 2019 yılında yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu söyledi. Gürün “ 2019’da çok farklı  şeyler olacak. Cumhurbaşkanlığı’nı almak suretiyle onların getirdiği anti demokratik yapıdan tekrar parlamenter yapıya döneriz. Kaybetmiş değiliz şu an.Belki de kazandık. 2019’da Türkiye bambaşka bir şeye adım atabilir. Gerçekten Türkiye bu kabustan çıkabilir.bunun için öncelikle birlikteliğimize ihtiyaç var.” Dedi.

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban da seçim sonuçlarıyla ilgili itirazlara işaret etti , YSK’yı eleştirdi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü