Danıştay'dan Marmaris için önemli karar

Marmaris rıhtımıyla ilgili yargı sürecinde de önemli bir gelişme yaşandığı ortaya çıktı. Danıştay 8. dairesi Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin Marmaris Rıhtımı’na el koymasına "dur" dedi ve yerel mahkemenin kararını bozdu. Gözler Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı’nın vereceği kararda.

Danıştay'dan Marmaris için önemli karar

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 1958 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar tarafından Fethiye Belediyesi’ne verilen Fethiye İskelesi’ni, belediyenin elinden almak için dava açmıştı.Muğla 2. İdare Mahkemesi kararıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi İskele’yi Fethiye Belediyesi’nden devralmıştı.. Hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle Fethiye Belediyesi tarafından, üst mahkeme olan Danıştay ‘a başvuru yapıldı. Danıştay 8. Dairesi yaptığı inceleme sonrasında, yerel mahkemenin kararını bozdu. Danıştay’ın almış olduğu bu kararla, İskele’nin Büyükşehir Belediyesi’ne devrine neden olan mahkeme kararı hükmünü yitirmiş oldu. Bozma kararı sonrası Fethiye Belediyesi tarafından şehrin sokaklarına, üzerinde “Danıştay’da hakimler var!”, “Büyükşehir Fethiye’den elini çek!”, “İskele 58 yıldır bizimdi… Yine bizim!” yazılı billboardlar asıldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi, yargı sürecinin devam ettiğini savunmasa da Fethiye Belediye başkanı Behçet Saatcı, Danıştay Kararı doğrultusunda iskelenin Fethiye Belediyesi’ne devredilmesini beklediklerini açıkladı.

Fethiye İskelesi’yle ilgili Danıştay Kararı,  gözleri Marmaris  Yat Limanı’na çevrildi. Zira Muğla Büyükşehir Belediyesi Marmaris rıhtımını da aynı şekilde devralmıştı. Aynı yargı sürecinin Marmaris’te de gerçekleştiği öğrenildi. Muğla 2. İdari Mahkemesi,  Marmaris rıhtımının da Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi yönünde karar vermişti. Danıştay 8. Dairesi Marmaris rıhtımıyla ilgili yerel mahkeme kararını da bozdu.  Gözler şimdi Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı’nın vereceği kararda.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.