Cüzdanı görünce sahipleri de inanamadı

Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde görevli beş personelin örnek davranışları Türkiye’ye örnek oldu.

Cüzdanı görünce sahipleri de inanamadı

Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde görevli beş personelin örnek davranışları Türkiye’ye örnek oldu. İlk olay pazaryeri civarında yaşandı. Çöp konteynırlarını boşaltarak mesailerini sürdüren Özer Kılıç, Fatih Erdener ve Muhammet Gökdağ, konteynırdaki çöplerin arasında bir cüzdan olduğunu fark etti. Ardından durumu saha kontrol sorumlusu Mustafa Rey'e bildirdi. Cüzdanın içindeki bir karttan hareketle facebook üzerinden cüzdan sahibinin işyerine ulaşan Mustafa Rey, cüzdanı kaybeden kişinin Marmaris'te bir otelde konakladığı bilgisini edindi. Otele giderek cüzdanı sahibine teslim eden Marmaris Belediyesi personeli, cüzdan sahibine büyük sevinç yaşattı.

İkinci olay ise Hisarönü'nde gerçekleşti. İstanbul'dan gelerek Hisarönü Mahallesi'ne yerleşen bir vatandaş tarafından kaybedilen cüzdan mahallede görevli personel Salih Aydoğan tarafından bulundu. Çevredeki esnafa cüzdan sahibini soran Aydoğan, esnafın evini tarif ettiği vatandaşın kapısına kadar giderek cüzdanı sahibine teslim etti. Art arda yaşanan iki olayda da örnek bir davranış sergileyen personel, insanlık ölmemiş dedirtti. 

Vatandaş ise bu davranış nedeniyle bir mektup yazarak Marmaris Belediye başkanı Ali Acar’a teşekkür etti.Mektupta şu ifadeler yer aldı.

"Biz iki ay önce Marmaris Hisarönü'ne yerleştik hizmetinizden ve şehrimizden çok memnun olarak. Dün Değirmenyanı'nda veterinere giderken ATV’nin arkasından çantamızı düşürmüşüz. Çok aradık bulamadık akşam üzeri kapımız çalındı. Personeliniz Salih Aydoğan adında tertemiz bir genç çöpten bulduğu çantamız elinde ve cep telefonumuzla büyük mücadele vererek bize ulaştı ve teslim etti. Bizim çok uzun yıllar geçirdiğimiz İstanbul ve Antalya'da yaşamımızın hiç bir döneminde tanınmış kişiler olmamıza rağmen bu dürüstlüğü ve insanlığı maalesef görmedik.

Sayın Muhammet Ali Acar beyefendi çalışmalarınızdaki özenden dolayı sizi bir kez daha kutluyorum. Ben 18 yaşında Kadıköy Türk Kadınlar Birliğinde aktif görev almış vakıf ve belediyelerde gönüllü hizmette bulunmuş biri olarak her zaman verebileceğiniz herhangi bir görevde belediyenizin çatısı altında olmak istediğimi bildirir saygılarımı sunarım. İyi çalışmalar dilerim."

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü