Çocuklara Ata'nın kaleminden Geometri kitabı

İçmeler Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı’nda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü eğitimci kimliği ve bilime yaptığı katkı ile anılacak. Parkı ziyaret eden çocuklara bir hafta boyunda Atatürk’ün yazdığı “Geometri” kitabı dağıtılacak.

Çocuklara Ata'nın kaleminden Geometri kitabı

Marmaris Belediyesi İçmeler Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, bedenen aramızdan ayrılışının 80. yıldönümünde, büyük dehanın bilime yaptığı katkı ve eğitimci kimliği ile anacak. Ata'nın anısına bir hafta boyunca parkı ziyaret eden çocuklara Atatürk'ün vefatından bir buçuk yıl kadar önce 3. Türk Dil Kurultayı'ndan hemen sonra 1936-1937 yılı kış aylarında Dolmabahçe Sarayı'nda kendi eliyle yazdığı "Geometri" kitabı dağıtılacak.

Anma Programı kapsamında hafta boyunca "Atatürk ve Bilim" konulu sergi açık kalacak. Cep sinemasında da yine aynı konulu film gösterimi yapılacak. 10 Kasım Cumartesi günü ise saat 13.00 - 15.00 arasında ebru çalışması yapılacak.

Geometri öğretmenlerine ve bu konuda kitap yazacaklara kılavuz olarak Kültür Bakanlığı tarafından yayınlanan bu eserde ATATÜRK, Arapça terimleri Türkçeye çevirerek, öğrencilere daha kolay anlaşılır bir dil sunmuştur.

44 sayfalık kitapta boyut, uzat, yüzey, düzey, çap, yarıçap, kesek, kesit, yay, çember, teğet, açı, açıortay, içters açı, dış ters açı, taban, eğik, kırık, çekül, yatay, düşey, dikey, yöndeş, konum, üçgen, dörtgen, beşgen, köşegen, eşkenar, ikiz kenar, paralel kenar, yamuk, artı, eksi, çarpı, bölü, eşit, toplam, orantı, türev, alan, varsayım gibi terimler Atatürk tarafından türetilip konmuştur.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü