CHP'liler Adalet için toplandı

Marmaris'te Cumhuriyet Halk Partili'ler adalet için Atatürk Meydanı'nda toplandı.

CHP'liler Adalet için toplandı

Marmaris’te CHP’liler Adelet için Atatürk Meydanı’nda toplandı. CHP’liler  ellerinde Adalet İstiyoruz pankartları taşıdı.

Acar Ünlü, meydanda bir konuşma yaptı. Ünlü “ Dünya hukuk sistemine yeni bir kavram kazandırdık. Damatlık. Hepimiz birilerinin damadıyız. Yaşayanlara Allah uzun versin. Hayatta olmayanlara Allah rahmet eylesin. O birilerinin bu kadar önemli olduğunu, AKP’de nüfuzlu biri olduğunda adalet sisteminin nasıl değiştiğini son günlerde çok güzel gördük. Eğer ki AKP’nin eski bakanın damadıysanız, Büyükşehir Belediye Başkanı’nın damadıysanız,adalet size bu memlekette farklı işliyor. Verdikleri bu kararı adalet dağıtması gerekenler devlet adına millet adına adalet vermesi gerekenler yanlı kararlar uyguluyorlar. Biz eskiden başımıza bir iş geldiğinde adalet var derdik. Bugün bunu göremiyoruz. Bu mülkün temeli olan bu devletin temeli olan adalet sistemini geri istiyoruz. Vicdanları kanatan yaralardan biri kapanmadan biri açılıyor. Hukuksuzlukla, devletin yaptığı kararları hiçe sayılmasıyla referandum geçirdik. Referandum sonuçlarını tanımıyoruz. Yok hükmündedir. Nuriye ve  Semih’le tanıştık. Bu insanların kendileirini kurtarabilecekleri insanları yok. Bu insanların öğretmenlik makamları var. Bu ellerinden alınıyor. Bu insanların isteği adelet.  “ dedi.

Acar Ünlü, Sözcü Gazetesi Muhabiri Gökmen Ulu’nun tutuklanmasına da tepki gösterdi. Ünlü “Nuriye ile Semih’ in olayı çözülmemişken. Hepimizin yakından tanıdığı kimimiz için abi, kardeş, benim için dost olan Gökmen Ulu’nun FETÖ operasyonunda tutuklandığına şahit olduk. Yarın rüzgar tersine döndüğünde ben yine buradayım. Dün bazıları nasıl Ergenokon ve Balyoz’un savcısı idiyse zamanı geldiğinde ben de Gökmen Ulu’ya şahitlik edeceğim sözüm namustur. Savcısı olduğun davalar düşecek.  Hayatlar bitecek.Sen kandırıldık diyerek kurtulacaksın. Hadi canım sen de böyle bir olay görülmemiştir.” Dedi.

Ünlü, Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına da değinerek “Enis Berberoğlu bu anlayışın devamı olarak tutuklandı. Enis Berberoğlu, gazetecilik mesleği gereği halkın bilgi alma hakkının kullanılması, milletvekili olarak da halkın hakları savunduğu için tutuklandı. Bu kabul edilemez. Siyasi iktidar bu kararın altında ezilecektir. Türkiye Çumhuriyeti her gün artan şiddetle tehdit ve saldırı altındadır. Görev ve sorumluk hepimizindir. Bu topraklar , millet hepimizindir. Bir ülkede hukuk , gözdağı vermek intikam almak amacıyla kullanılıyorsa o ülkede rejim değişmiş demektir. Kimse aklımızla alay etmesin. Mücadelemiz artarak devam edecektir.  Tarih her gün olduğu gibi bugünleri de kaydediyor. Nuriye ve Semih’e Gökmen Ulu’ya, Enis Berberoğlu’na selam olsun.” Dedi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.