CHP'li Aldan tepkilere yanıt verdi

CHP Muğla Milletvekilleri Ömer Süha Aldan ve Nurettin Demir, CHP Marmaris İlçe Örgütü'nü ziyaret etti.

CHP'li Aldan tepkilere yanıt verdi

CHP Muğla Milletvekilleri Ömer Süha Aldan ve Nurettin Demir, Marmaris İlçe Kongresi’nden sonra göreve gelen yeni ilçe yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak üzere Marmaris’e geldi.

CHP Marmaris İlçe Başkanı Acar Ünlü, ziyaret nedeniyle milletvekillerine teşekkür etti.

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, ziyaretinde Kanun Hükmündeki Kararname’yle ilgili açıklamaları nedeniyle 15 Temmuz gazilerine hakaret ettiğine yönelik tepkilere yanıt verdi.  Siyasete girdikten sonra yapıcı bir tutum sergilediğini, hiç kimseye hakaret etmediğini söyledi.  Yaptığı açıklamanın kamuoyunda çarpıtılarak yansıtıldığını belirtti ve şöyle konuştu.

“Yaptığım açıklamadan en ufak pişmanlık duymuyorum. Keşke onu demeseydin diyene söylüyorum. Oradaki her söz bilinçlidir. Cümleyi alıp cımbızlarsanız istediğiniz anlamı çıkarırsınız. Sözlerimde Türkiye sevdası, Türkiye’nin geleceğine yönelik  kaygı vardır. En büyük zararı Erdoğan ve AKP’ ye verecek diyorum. Ben kucağımda asker şehit vermiş insanım. Şehitlere gazilere söz söyleyecek biri değilim. Ben PKK’nın ölüm listesinde olan adamım ya. Nasıl beni 15 Temmuz gazilerine hakaret etti sözcüğüyle karşı karşıya bırakırsınız.”

Aldan, açıklamalarına yönelik tepki ve eleştirilerin  asıl sebebinin Reza Zarrab’la ilgili yaptığı açıklamalar olduğunu söyledi.Aldan “ Bir şeye yazılı açıklamamda dediğim gibi burnumu soktum . Reza Zarrab  cezaevinden çıktıktan sonra 2014-2015 yıllarında toplam 1 Milyar 242 Milyon Dolarlık hayali ihracatı kurcalamamdır. Kaç kişiyle 25 kişiyle. Bundan dolayı. İhracat yaptığınız zaman devlet yüzde 18 KDV iadesi yapar. 850 Milyon Türk Parası ben bunu sordum.Bu para nerededir? Reza Zarrab’a  devletin kasasından hem de şaibeli casus tanımlamalarına muhatap olan bu insana bu para ne zaman ödendi? Bunu kurcaladıktan beş saat sonra sosyal medyada  benim daha önce yaptığım radyo konuşmasının haberi çıktı.” Dedi.

Aldan, hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldığını belirtti. Sözlerinin arkasında olduğunu söyledi. “ 7 den 70 e birçok kişinin saldırısına maruz kaldım. Bir adım geri atacak değilim. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma açmış. Açsın ben hukuku iyi bilirim. İkincisi dokunulmazlığımı kaldırmak istiyorlarsa kaldırsınlar. Umrumda değil. Ben ne dediğimi biliyorum. Bir şeye dikkat çekmek istiyorum. Geçtiğimiz Ocak ayında şehit ve gaziler için en mükemmel yasa teklifini ben hazırladım.tozlu raflarda bekliyor o. 15 Temmuz gazilerine hararetim olsun ben milletvekilliğini bırakırım. İkincisi bu anlayıştan herkes vazgeçmeli. Muhalefetin sesini bu şekilde kısamazsınız”

Aldan, Muğla’da da bazı siyasetçilerin hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.  Yaşananları siyasi şov olarak tanımladı. “ Bir sözüm de yereldeki  bazı arkadaşlara. İlk açıklamalar nezaket ölçütündeydi. Tabiî ki eleştirileceğim. Daha sonraları gördüm ki. Milletvekili adayları sıraya girdiler. Suç duyurusu sırasına girdiler. Zaten savcılık soruşturma açmış. Onların yaptığının bir anlamı yok. Şovdan öte bir anlam ifade etmiyor.  Adliye binası önünde selfi çekiyorlar. Milletvekili olacağını sananlar yanılıyor. Bu doğru davranış değil. Ben onlarla da polemiğe girmem aynı mahallenin insanlarıyız. Selfi ile foto çekenler iftira suçunun varlığından haberdar olsunlar”

“15 Temmuz Şehit aileleri ve gazilerinden özür dileyecek misiniz? Sorusuna ise Aldan “Özür dilemeyeceğim. Hakaretim yok. Yanlış anlaşılma bile yok. Yanlış anlatılma var. Bir özrüm yok. Şehit aileleri ve gaziler benim kim olduğumu gayet iyi bilirler “yanıtını verdi.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.