CHP'de istifa depremi

CHP Marmaris İlçe Yönetimi ve ilçe yaşayanlarına rağmen anti demokratik müdahaleyle Mehmet Oktay’ın belediye başkan adayı gösterilmesi CHP ‘de istifa depremi yarattı. CHP Marmaris İlçe Yönetim Kurulu’ndaki asil ve yedek üyeler istifa etti. CHP Marmaris İlçe Yönetimi düştü.

CHP'de istifa depremi

CHP Marmaris Belediye Başkan Adayını açıkladı. CHP Merkez Yönetim Kurulu Marmaris Belediye Başkan Adayı olarak mevcut Başkan Ali Acar’ı Parti Meclisi’ne sunmuştu. Ancak CHP Parti Meclisi Marmaris Belediye Başkan Adayı olarak Mehmet Oktay’ı gösterdi.

Mehmet Oktay’ın antidemokratik müdahaleyle  aday olarak açıklanması  ilçede büyük infial yarattı. CHP’de istifa depremi yaşandı. CHP Parti Meclisi’ nin ardından olağanüstü  toplanan  CHP Marmaris İlçe Yönetim Kurulu,  hem yönetim kurulu üyeliğinden hem de parti üyeliğinden istifa etti. CHP Marmaris İlçe Yönetimi düştü.  İstifalarla ilgili açıklamayı CHP Marmaris İlçe Başkanı Tolga Akbay yaptı.

Akbay “ Genel merkezimizde dün MYK toplantısı vardı. Bu toplantıdan sonra PM toplantısı yapıldı. MYK toplantımızda mevcut Belediye Başkanı Ali Acar’ın  ismi açıklandığı ve listelerde bunlar gelmesine rağmen PM  toplantısında demokratik olmayan, hukuksuz, etik olmayan,  anti demokratik yöntemlerle değiştirilip başka isim geldi. Bizim derdimiz isimlerle değildir. Bu uygulama CHP Marmaris ilçe örgütünün siyasi iradesini hiçe saymaktır. Bu nedenle biz sabah olağanüstü yönetim kurulu toplantısı yaptık. Değerlendirdik. Burada arkadaşlarımın görüşleri doğrultusunda oy birliği ile hepimiz CHP ilçe başkanlığı yönetim kurulu olarak bugün itibariyle yönetim kurulu üyeliğinden ve parti üyeliğinden istifa etmiş bulunmaktayız.” Dedi.

Akbay, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Akbay’a istifaların devam edip etmeyeceği soruldu. CHP’nin 3700 üyesi olduğunu belirten Akbay “ bekleyip göreceğiz” dedi.

Peki CHP’den istifa edenler başka bir partiye geçecek mi? Akbay bu soruya “ Bizim ekibimiz geniş ekip. En doğru kararı verecek “ dedi.

Akbay’a  DSP ile görüşme olup olmayacağı sorusu da yöneltildi. Tolga Akbay “Görüşme olacaktır.  Mevcut belediye başkanımız sosyal demokrat bir insan. DSP sosyal demokrat parti. Bu görüşmelerin olması normaldir. Parti Meclisi’nde verilen karar infialle karşılandı. Öğleden sonra yaklaşık bine yakın üye ile CHP den istifa olayı gerçekleşecek.” diye konuştu.

Tolga Akbay “ MYK’nın Ali Acar’ı aday olarak Parti Meclisi’ne sunmasına rağmen, nasıl bir antidemokratik müdahaleyle adayın değiştirildiği  ve bu müdahaleyi kimlerin yaptığı “ sorusuna ise şu yanıtı verdi.

“  Bu süreç son MYK toplantısıyla ilgili süreç değil. Bölgemizde biliyorsunuz büyükşehir belediye başkanımız, il başkanımız, mevcut milletvekillerimiz sürekli Marmaris’te siyasi iradeyi hiçe sayarak kendi iradelerini ortaya koymaya çalışıyorlar. Kendi iradelerini ortaya koymaya çalıştılar. Bu yöntemi zaten antidemokratik ve etik olmayan olarak adlandırıyoruz. Son geceye gelirsek. Orada son duyum. Orada bir milletvekilimizin Mürsel Alban’ın  büyükşehir belediye başkanımızın, il başkanımızın dahil olduğu yönünde. Net bilgi değil. Netleştikçe paylaşırız.”

CHP’nin ilçe adaylarını açıklamasının ardından  Marmaris, Bodrum ve Fethiye’de yeni bir siyasi blok oluşumu mu yaşanıp yaşanmayacağı da basın toplantısında gündeme geldi.

Tolga Akbay bu soruya “siyaseten herkes yapması gerekenleri yapıyor. Doğru bulduklarını yapıyor. Belirli iş birlikleri, güç birlikleri olacaktır. Bunları önümüzdeki süreçte göreceğiz. Saydıklarınız mevcut başarılı belediye başkanları. Muğla’nın amiral gemisi olarak bilinen ilçeler. Bunları şimdiden formüle etmek doğru değil.” Yanıtını verdi. 

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü