CHP’DE "ANAYASA"TOPLANTISI

CHP Muğla Milletvekilleri Nurettin Demir ve Ömer Süha Aldan, CHP Marmaris İlçe Başkanlığı’nda anayasa değişikliği ve referandum süreciyle ilgili basın açıklaması yaptı. Aldan, değişiklikle ilgili Anayasa Mahkemesi’ne başvurmaya hazırlandıklarını söyledi.

CHP’DE

Anayasa Değişikliği ve referandum süreciyle ilgili CHP Marmaris İlçe Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda  CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, CHP Muğla Milletvekilleri Nurettin Demir ve Ömer Süha Aldan açıklamalar yaptı.CHP Marmaris İlçe Başkanı Acar Ünlü, açılış konuşmasının ardından sözü Milletvekili Nurettin Demir’e bıraktı.

Demir, “ Millet idaresinden bahseden AKP mecliste oylamayı yayınlamayı engelledi, gizli oylamayı ihlal etti. Türkiye’ de ihanet dönemi yaşıyoruz. Bu ihanete dur demek gerekiyor. Seferberlik dönemi başlıyor. Bu seferberliğe  el ele dur diyeceğiz. Atatürk’ün  emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğe  taşınması için hep beraber karşı duruş sergilemeliyiz.Kahverengi topraktır. Verimdir, üretimdir. Onun için referanduma sahip çıkalım diyorum.” Dedi.

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan da anayasa değişikliğinin akıl alır bir düzenleme olmadığını belirtti. Meclisteki oylama sırasında gizlilik ilkesinin ihlal edildiğini  söyledi.  Aldan,  Anayasa Mahkemesi’nin geçmiş yıllarda aldığı bir karara işaret etti.  Gizli oy ihlaliyle ilgili  Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yapmaya hazırlandıklarını açıkladı. Aldan, referandumda hayır oyunun çoğunlukta olacağını beklediğini  ifade etti. Aldan, gençlere ve AK Parti seçmenine seslendi.Aldan, Amerika Birleşik Devletleri’nde Başkan  Donald Trump’ın aldığı kararın ülkede büyük tepki doğurduğunu hatırlattı.

Aldan “ Eğer bir oylamada gizliliğe riayet edilmemesi sonucu etkiler nitelikte ise ve bu kanıtlanmışsa,  bu yapılan oylama usulsüzdür. Ve Anayasa Mahkemesi iptal edebilir.Buna ilişkin çok sayıda tespitimiz elimizde var. Anayasa Mahkemesi şu an kimin elinde diyebiliriz. Ama yargıya inanmak lazım. Anayasa Mahkemesi’nin de namus borcudur. Biz başvurumuzu yapacağız.” Dedi.

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban da toplantıda konuşma yaptı. Oy pusulasını tanıttı.Alban ve milletvekilleri anayasa değişikliğine karşı ayağa kalkarak “başkanlığa hayır” dedi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.