CHP Marmaris'te yeni ilçe yönetimini belirledi

CHP Marmaris Olağanüstü İlçe Kongresi bugün gerçekleşti. Kongrede partinin yeni ilçe yönetimi belirlendi. Tek listeyle gidilen seçimde CHP Marmaris İlçe Başkanlığı’na Ali Tolga Akbay seçildi.

CHP Marmaris'te yeni ilçe yönetimini belirledi

CHP Marmaris İlçe Yönetimi’nden 9 asil ve 5 yedek üyenin istifasıyla ilçe yönetimi ve Acar Ünlü’nün ilçe başkanlığı düşmüştü.Tüzük gereği parti yönetimine kayyum atanmasının ardından CHP Marmaris  Olağanüstü Kongresi gerçekleşti. Marmaris Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı salonunda yapılan kongreye delegelerin ve partililerin katılımı yoğun oldu.

Kongreye CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, CHP Muğla Milletvekilleri Burak Erbay, Süleyman Girgin, Suat Özcan, geçmiş dönem Muğla Milletvekili Akın Üstündağ’ın  yanı sıra delegeler ve çok sayıda partili katıldı.

İstifaların ardından ilçe başkanlığı düşen ve Marmaris Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını açıklayan Acar Ünlü ise kongreye katılmadı.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar kongre salonuna girişte partililer tarafından “Marmaris’e yakışan Ali Başkan” sloganıyla karşılandı.Alkışlar eşliğinde salona giren Başkan Ali Acar, burada da partililerden yoğun ilgi gördü.

Kongre Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Asım Geniş’in divan başkanı olarak başlattığı kongrede, delegelerin  verdiği önergeyle  Divan Başkanı Akın Üstündağ  oldu. Aynı önergeyle Ertan Durukan, Sibel Ballı, Dilan Karahan da divan heyeti üyeleri olarak görev aldı.Divan heyetinin oluşturulmasının ardından divan başkanı Akın Üstündağ bir konuşma yaptı.

Üstandağ’ın konuşmasının ardından , divan heyetine İlçe yönetiminin blok listeyle belirlenmesine yönelik bir önerge sunuldu.  İlçe Başkanlığı ve yönetim kurulu seçimlerinin blok liste usulüyle yapılması kabul edildi.

Kongrede ilçe yönetimine  Ali Tolga Akbay başkanlığındaki liste tek adaydı. Akbay, kongrede bir konuşma yaptı. İlçe yönetiminin düşmesine neden olan istifalara işaret etti ve şunları söyledi.

“Görev yaptığımız süre içinde ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım Marmaris için, Cumhuriyet Halk Partisi için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Bunu parti çalışmalarımızı takip eden, çalışmalarımıza katkı koyan üyelerimiz yakından bileceklerdir.  Ancak son dönemde, istifa dilekçemizde gerekçelerini detaylı olarak belirttiğimiz gibi, geçmiş dönem ilçe başkanıyla fikir ayrılıkları yaşadık. Partimizin temel felsefelerinin yok sayıldığı, bir yönetim anlayışı ile karşı karşıya kalmıştık. Bu konularda gerekli uyarıları yapmamıza rağmen, asgari müştereklerde birleşemedik. Yönetim kurulu üyesi dokuz asıl, beş yedek toplam 14 kişi istifa etmek zorunda kaldık.  Bu kararı vermek kolay olmadı. Delegelerimizin bize verdiği bu onurlu görevi, yasal süremizin sonuna kadar en iyi ve en doğru şekilde tamamlamak için bu göreve talip olmuştuk. Cumhuriyet Halk Partisinde temel ilkelerin kalıcı ve esas, kişilerin ise geçici olduğunu biliyorduk. Bu bilinç içinde, yaşanacak süreçlerin CHP Marmaris ilçe örgütüne zarar vermesi, en büyük çekincemizdi.  Sonuç olarak, ilçe başkanı tarafından ( yönetim kurulu ile paylaşılmadan ) yapılan uygulamalara rağmen, görevde kalmamamızın, partimize daha fazla zarar verdiği fikrinde mutabık kalarak, istifa etmek zorunda kaldık. “ 

Akbay, ilçe başkanlığı döneminde nasıl bir yönetim anlayışıyla hareket edeceklerini de açıkladı.Akbay konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Yeni dönemde, sizlerin teveccühü, desteği ve vereceğiniz oylarla,   Kişisel menfaatlerimizi değil, partimizin, Marmaris’imizin ve ülkemizin menfaatlerini ön planda tutacağız.  Kişisel siyasi hırslarımız için, partimizi araç olarak kullanmayacağız, kullandırmayacağız.  Ben değil, biz anlayışını benimseyeceğiz.  Marmaris’teki seçilmiş ve atanmış tüm kurumlarla-Stk’larla barışık, uyumlu bir yönetim anlayışını ortaya koymaya çalışacağız.  Partimizi, sahibi olduğumuz kişisel işletmemiz gibi değil, hepimizin partisi haline getireceğiz.  Partimizin kapılarını “ben istediğim zaman açık, ben istemediğim zaman kapalı” olmaktan kurtarıp, her kim olursa olsun, tüm üyelerimiz için açık hale getireceğiz.  İlçe örgütümüzü, kişilerin kişisel siyasi reklamların yapıldığı bir yapı olmaktan kurtarıp, yerel siyasi problemlere çözüm üreten bir yapı haline getireceğiz.  Partimizi, üyelerimizin samimi bir şekilde bir araya gelebileceği, sohbet edebileceği, sıkıntılarını ve mutluluklarını paylaşabileceği bir çatı haline getireceğiz.  İlimizdeki seçilmiş parti yöneticilerimizle olan ilişkilerimizi, kişisel menfaatlerimiz doğrultusunda ( bir öyle – bir böyle ) değil, parti ahlakı ve tüzüğümüz doğrultusunda karşılıklı saygı ve sevgi temelinde şekillendireceğiz.  24 Haziran seçimlerinden sonra ülkemizin içinde bulunduğu durum ortadadır. Mücadelemiz, güzel ülkemizin,- tüm vatandaşları için- refah seviyesi yüksek, özgür, adil, demokratik bir ülke haline gelmesi içindir. Hepinize katılımlarınız için teşekkür ederim.”

Akbay konuşmasının ardından ilçe yönetim kurulunda yer alan asil ve yedek üyeleri tanıttı. Kongre sırasında partililer Başkan Ali Acar için de sevgi gösterisinde bulundu, “Marmaris’e yakışan Ali Başkan” sloganları attı.

Konuşmanın ardından delegeler oy kullanmaya başladı. CHP Marmaris İlçe Yönetim Kurulu Listesi’nde yer alan isimlere gelince. İlçe Başkanı Ali Tolga Akbay,  İlçe  yönetim kurulu asil üyeleri Aras Atamert, Yaşar Ceylan, Mehmet Zeki Danışman, Halil Gökovalı, Duran İlgün, Ece Kansu, Arzu Kayaoğulları, Ali Özge Kol, Akkadın Sağlamol Ergin, Muharrem Hakan Uğur, Necmettin Yankol, Cansel Yavuz, Gülnur Yıldırım, İsmail Yıldız oldu.

199 delegenin oy kullandığı kongrede 193 oy alan Tolga Akbay, CHP Marmaris İlçe Başkanı seçildi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.