CHP ile İyi Parti anlaştı

CHP ile İYİ Parti yerel seçimlerde ittifak konusunda anlaştı. İttifak anlaşması doğrultusunda İyi Parti Muğla’da aday çıkarmayacak.

CHP ile İyi Parti anlaştı

CHP ile İYİ Parti arasında yürütülen ittifak görüşmelerinde sona gelindi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partilerinin ittifak konusunda anlaştığını açıkladı. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in görüşmesinin ardından iki partinin hangi illerde ittifak yapacağını açıkladı. Salıcı, parti genel merkezinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Aydın, Muğla, Tekirdağ, Hatay, İzmir, Eskişehir, Ankara, İstanbul, Antalya, Bursa ve Adana'da İYİ Parti'nin aday çıkarmayacağını bildirdi.

Mersin'in iş birliği kapsamı dışında olduğunu, bu şehirde her iki partinin de kendi adayını çıkaracağını dile getiren Salıcı, "Balıkesir, Denizli, Manisa, Kocaeli, Konya, Samsun, Trabzon, Kayseri, Sakarya, Gaziantep'te CHP aday çıkarmayacak, İYİ Parti'nin adayları desteklenecek." dedi.

Bu iller dışında, diğer illerde de CHP ile İYİ Parti arasındaki iş birliği imkanlarının değerlendirileceğini ifade eden Salıcı, imkan varsa iş birliğinin yapılacağını, yoksa herkesin kendi adayını çıkaracağını söyledi.Salıcı, büyükşehirler dışındaki yerleri konuşmadıklarını kaydetti.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.