"CHP İl yönetimi otoriterleşti"

CHP Muğla 36. Olağan İl Kongresi hafta sonu gerçekleşti.

CHP Muğla 36. Olağan İl Kongresi hafta sonu gerçekleşti. Muğla’da parti tarihinde bir ilk yaşandı. CHP Muğla İl Kongresine tek adayla gidildi. CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban’ın aday olduğu kongrede mevcut yönetime yönelik eleştiriler de gündeme geldi.Partinin eski il Başkanı Süleyman Uslu, CHP İl Yönetimi’nin Muğla’da otoriterleştiğini söyledi. Partinin meclis üyeleri ve belediye başkanının disipline sevk edilmesine tepki gösterdi.

CHP Muğla 36.Olağan Kongresi  hafta sonu gerçekleşti. Kongreye CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger de katıldı. Kongreye ilk kez tek listeyle gidildi. Mevcut İl Başkanı Mürsel Alban, kongrede yeniden partinin il başkanlığına aday oldu.

Kongrede partinin geçmiş dönem il başkanı Süleyman Uslu  bir konuşma yaptı. Uslu, Muğla’da partinin otoriterleştiğini ifade etti. Tek adayla gidilen kongreyi de bu duruma örnek gösterdi. 12 ilçe başkanının ortak aday olarak Mürsel Alban’ı gösterdiği basın açıklamasını hatırlattı ve şunları söyledi.”Muğla’da parti içinde otoriterleşmeyi yaşıyoruz. 12 ilçe başkanı ortak adayım Mürsel Alban diyor. Hiçbir açıklama yokken, erkenden ön alacak adaylık açıklaması üstlenmişler. Başka birinin aday olmasını engelleiyci. Demokratik midir, örgüt yapısına uygun mudur?”

Otoriter tavrın partiye zarar verdiğine dikkat çeken Uslu, meclis üyelerinin ve belediye başkanının disiplin kuruluna gönderilmesini de eleştirdi. Uslu “ iki yılda otoriter tavırla belediye meclis üyeleri, belediye başkanı disiplin kuruluna sevk ediliyor. Tüzük yerine getirilmeli ancak. İş oraya getirilmemeli. Uzlaşıyı sağlayabilmek önemli” diye konuştu.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Sevgili başkan..2009 yılında,en demokratik hak olan seçilme hakkımı ..Ortaca Belediye Başk.aday adaylığım sürecinde sizden antidemokratik uygulamaların bitmemesi..adil bir yarış olması için bilgi vermiş,yardım istemiştim.Sizde gerekenin yapılacağını söylemenize rağmen hiç bir şey yapmadınız..Buna rağmen..yukarıda okuduğum konuşma metninize bakarak..sizi tebrik ediyor..konuşmanızın altına imzamı atıyorum.Sevgiyle kalın.

0 zafer kundakçı, 27.12.2017 14:47

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü