"CHP bu bölgede çok kuvvetli"

CHP Marmaris İlçe Yönetimi, Marmaris’teki basın mensuplarıyla bir araya geldi. CHP Marmaris İlçe Başkanı Acar Ünlü, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

CHP Marmaris İlçe Yönetimi, ilçedeki basın mensuplarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi.

CHP Marmaris İlçe Başkanı Acar Ünlü, yemekte basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ünlü,Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın Tabipler  ve Barolar Birliği’nin isminin önünden Türkiye ifadesinin kaldırılması yönündeki açıklamasına dikkat çekti. Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun’a destek ziyaretinde bulunduğunu açıkladı. Ünlü “Biz de bununla ilgili Muğla Baro Başkanımız Cumhur Uzun’u ziyret ettik. Son dönemde farklı düşüncelere görüşlere tahammülün azaldığının  göstergesi  olarak barolarla aynı yerde durduğumuzu belirttik. Düşüncelere katılmayabiliriz. Ancak bunlar demokrasinin gereği, demokrasi farklı düşüncelere tahammüldür.”dedi.

Ünlü, meslek örgütleriyle mücadele içine girmenin doğru olmadığını kaydetti.”Alternatif  oluşturduğunuz gruplar sizi kandırabilir. biz meslek odalrı ve örgütlerinin tartışılmasının doğru olmadığını düşünüyoruz. “

Ünlü, açıklamasında Marmaris’te hayata geçirdikleri projeler hakkında da bilgi verdi. 2. Atatürk Kupası Köyler arası Futbol Turnuvası’nın başladığını hatırlattı. “ Köy takımlarımızın birbiriyle yarıştığı turnuva düzenledik. İlerleyen haftalarda farklı gösteri maçları olacak. İlçe örgütü  ile belediye meclis üyeleri  Cumartesi günü saat 12.00’da maç yapacak”  

CHP Marmaris İlçe Örgütü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için de etkinlikler düzenleyecek. Ünlü “23 Nisan’da güzel bir faaliyet olacak. Çocukların lokomotifinde gerçekleştireceğiz. Resim ve kompozisyon sergimiz olacak. Çocukların hayal gücüyle geleceğe yön vermeye çalışacağız. Bu çalışmaları da sergileyeceğiz. “Atatürk’ü neden seviyorum”  konulu kompozisyon yarışması olacak. Çalışmaları kitaplaştırmayı düşünüyoruz. Çocukların resimlerini ve kompozisyonlarını  kitap haline getireceğiz. Çocukların  geleceğe bırakacağı eser olacak. “ dedi.

Ünlü, CHP Marmaris İlçe Örgütü’nün organizasyonu ile Gazeteci Yazar Gökmen Ulu’nun da Marmaris’te  24 Şubat’ta Armutalan Kültür Merkezi’nde söyleşi ve imza günü düzenleyeceğini söyledi. Ünlü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle de bir dizi etkinlik düzenleyeceklerini , program akışının hazırlandıktan sonra duyrulacağını açıkladı.

Ünlü’ye gündeme ilişkin sorular da yöneltildi. Acar Ünlü, AKP-MHP İttifakının CHP’nin güçlü olduğu bölgelere nasıl yansıyacağı sorusuna şu cevabı verdi: “Biz kendimize bakıyoruz. Bizim yarışımız kendimizle. İktidar partisiyiz. 15 yıldır iktidar partisiyiz. Bizim yarışımız kendimizle. Kendi oyumuzla ilgileniyoruz. Chp bu bölgede çok kuvvetli. Çalışmalarımız iyi sonuç veriyor. Seçimle ilgili endişemiz yok. Oy oranımızı arttırmaya çalışıyoruz.”

Ünlü’ye  Bördübet’te  baraj projesi yapılması konusunda görüşleri soruldu.Ünlü “ Burada farazi konuşmak istemiyorum. Gündeme geldikten sonra kurumlardan bilgi istedim. MUSKİ’den bilgi bekliyorum. Sağlıklı açıklama yapabilmek için elimizde bölgeyle ilgili su kaynağımız belli. Barajımız var. Su tüketimini iyi bilmek gerekiyor. Su tüketimi verileri geldiğinde, o belgeleri inceledikten sonra daha iyi açıklama yapabileceğimizi düşünüyorum. “ diye konuştu.

Ünlü’ye Afrin Operasyonu devam ederken Yunanistan Ege Denizi’nde gerginliği tırmandıran girişimlerde bulunduğu belirtildi. Ünlü konuyla ilgili şunları söyledi.

“Duruşumuz net. Hiç kimse Türkiye’nın sınır güvenliğini, sabrını  sınamaya kalkmasın. TSK kahramanca mücadele ederken kimse kendine pay çıkarmaya kalkmasın. Silahlı müdahale son noktadır. Siyasi başarısızlıklar operasyonla son buluyor. Yurtta barış, dünyada barış sağlandıkça savaşla ilgili konuşulacak hiçbir şey kalmıyor.”

Acar Ünlü, basın mensuplarına Türkiye’nin en genç roman yazarı olarak tanınan  Rana Demiriz’in son kitabını hediye etti.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.