Çevrecilerden milletvekillerine mektup

Muğla ve Ayvalık’taki çevreciler Doğal Sit Alanları raporuyla ilgili milletvekillerine mektup gönderdi. Çevreciler, milletvekillerinden destek istediler.

Çevrecilerden milletvekillerine mektup

Muğla Çevre Platformu ile Ayvalık Tabiat Platformu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan '4 Mevsim Ekolojik Temelli Bilimsel Doğal SİT Alanları Raporlarıyla ilgili ortaklaşa mektup hazırladılar. Çevreciler mektupları Türkiye Büyük Millet Meclisi 26'ncı dönem milletvekillerine gönderip, destek istedi. 

Mektupta,  yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarınca yapılan bilimsel araştırmalarda, mevcut birinci derece doğal SİT koruma statülerinin özellikle kıyılarda çok büyük ölçüde ikinci ve üçüncü dereceye indirildiği ve eşi benzeri olmayan doğal hazinelerin turizme, betonlaşmaya açılmasının öngörüldüğüne dikkat çekildi. Mektupta, ortaya çıkan bu koruma statüleri değişiklik önerilerinin sadece Muğla ve Ayvalık için geçerli olmadığı, Türkiye'yi 21 bölgeye ayıran ihalelerle bu bilimsel araştırmaların tüm ülkemiz için gerçekleştirmekte olduğu da kaydedildi.

Mektupta “ bu değişim Muğla'daki 1 milyon 800 bin dönümlük birinci derece SİT alanının üçte birini içeriyor gibi görünebilir. Ama asıl değerli araziler olan kıyı alanları açısından planlar incelendiğinde, değerli kıyı arazilerinin neredeyse yarısının betonlaşmaya açıldığı görülmektedir" ifadelerine yer verildi. 

Çevreciler, Milletvekillerinden konunun takipçisi olmasını istediler. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan hala yanıtı verilmeyen soruların cevaplarının araştırılıp kamuoyu ile paylaşılmasını talep ettiler.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.