Çevreci köpek temizliğe yardım etti

Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri Selimiye Mahallesi’ndeydi. Buradaki temizlik çalışmasına vatandaş ve esnafların yanı sıra turistler ile minik bir kız ve köpek de destek verdi. Ortaya çevre duyarlılığı adına ‘örnek’ teşkil edecek görüntüler çıktı.

Çevreci köpek temizliğe yardım etti

Marmaris’in  her karışını temiz tutabilmek için ‘yaz-kış’ demeden yılın 12 ayı çabalayan Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, turistik kırsal mahalle Selimiye’de temizlik çalışması yaptı. Çalışma sırasında  duygulandıran, gelecek adına umut veren gelişmeler yaşandı. Aralarında çocukların da bulunduğu, turistler, esnaf ve mahalle halkı temizlik işçilerine yardım etmeye başladı.Bu arada, bir köpeğin de çevredeki pet şişeleri toplayarak ekibe katılması şaşkınlık yarattı. Sevimli hayvan, çevrede görüp, ağzıyla taşıdığı plastik atıkları görevlilerin önüne bıraktı. Özelikle 3-4 yaşlarındaki bir kız çocuğu ile köpeğin çevre temizliğine katkı koyması, görenlerin takdiriyle karşılandı.Bulundukları bölgeyi yaklaşık 2 saat içerisinde tertemiz yapan ‘örnek ekip, çalışma sonrasında hatıra fotoğrafı çektirdi.

Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Barış Ünlü, Selimiye’de yaşananların ‘örnek’ teşkil etmesini dilediklerini belirtti. Ünlü "Ekibimizle beraber yıl boyunca temizlik çalışmaları yapıyoruz. Özelikle turizm sezonu öncesi doğanın korunması, gelecek tatilcilerin temiz bir çevreyle karşılaşması için planlı olarak temizlik yapıyoruz.Bazen, duyarsız insanlar yüzünden hiç istemediğimiz manzaralarla karşılaşıyoruz. Ama Selimiye’de yürüttüğümüz çalışmalarda turistler vatandaşlar, küçücük bir kızımızdan ve bir sevimli dostumuzun sağladığı katkı bizlere moral kazandırdı, duygulandırdı, cennet Marmaris’imizi hep birlikte korumak adına, gelecek adına umutlandırdı. Umarım bu yaşananlar herkese örnek olur.” Dedi.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.