Çanakkale Zaferi'nin 102. Yıldönümü

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri nedeniyle sabah Atatürk Meydanı’nda çelenk töreni düzenlendi. Daha sonra Büyük Zaferin yıldönümü nedeniyle Sabancı Anadolu Lisesi’nde kutlama programı gerçekleşti.

Çanakkale Zaferi'nin 102. Yıldönümü

18 Mart Çanakkale Zaferi’ nin 102. Yıl dönümü nedeniyle Marmaris Atatürk Meydanı’nda tören düzenlendi.Törene Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Demirel,Aksaz Deniz Üs Komutanı Ali Çekiç, İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, siyasi partiler, STK’lar,gaziler ve vatandaşlar katıldı. Tören çelenk sunumunun ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla devam etti.Ardından Aksaz Deniz Üs Komutanı İkmal Binbaşı Mustafa Bay günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Tören  hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından, askerlerin geçidiyle son buldu.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıl dönümünde Sabancı Lisesi’nde öğrenciler tarafından kutlama programı düzenlendi.  Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Şehit Mehmet Çetin Ortaokulu Müdür Dilek Seçkin günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Ardından Sabancı Lisesi öğrencilerinden Büşra Dinç Çanakkale şehitlerine adlı şiiri seslendirdi.  18 Mart Çanakkale oratoryosu seslendirildi. Daha sonra Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen  şiir kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ayrıca Çanakkale Zaferi için öğrenciler tarafından hazırlanan tiyatro oyunu da büyük alkış aldı. Program sonunda sahnede hatıra fotoğrafı çekilerek, Türk Bayrağı açıldı.

 

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.