Büyükşehir'den Sumru Yavrucuk'a büyük ayıp

Muğla Büyükşehir Belediyesi Marmaris’te ilk kez sahne alan Sumru Yavrucuk’a ve sanatseverlere karşı büyük bir skandala imza attı.

Büyükşehir'den Sumru Yavrucuk'a büyük ayıp

Sanatçı Sumru Yavrucuk’un sahnede olduğu dakikalarda, Armutalan Kültür Merkezi karşısındaki Büyükşehir Belediyesi’ne ait binanın bahçesinde düğün vardı.  Yavrucuk tiyatro gösterisi yaparken, karşıda davul zurna çaldı. Yüksek ses tiyatro sahnesinden de duyuldu. Bu durum oyuncu ve izleyicileri de rahatsız etti. Büyükşehir’in düğün skandalı geceye damga vurdu. Bu duruma en sert tepki Akademi Garaj Koordinatörü Cengiz Sezgin’den geldi.  Sezgin, “Sumru Hanım’la birlikte oyun öncesinde Armutalan Kültür Merkezi’ne geldik. Düğün hazırlıklarını gördük. Şoke olduk. Düğün sahipleri Muğla Büyükşehir Beledeyisi’ne ait binanın önünde, belediyeden onay alarak bu dğünüü yapıyorlarmış. Girişimlerde bulunduk. Düğünün başka bir yerde yapılmasını istedik. Ancak bütün girişimlerimiz sonuçsuz kaldı. Bunun tiyatro sanatına karşı bilinçli hakaret olduğunu düşünüyorum” dedi.

Marmaris’e gelen Sanatçı Sumru Yavrucuk ‘a ve sanata karşı  nezaket dışı olarak tanımlanan bu durumu engellemek için Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar da devreye girdi. Acar, düğün sahiplerini belediyenin çok amaçlı salonu’na davet etti. Bütün masrafları da kendisinin karşılayacağını söyledi. ancak düğün sahipleri ikna olmadı. Cengiz Sezgin’e göre Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bu tavrı bilinçli.  Zira tiyatro oyunu öncesinde otoparklar da araçlara kapatılmış.

 

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü