"Büyükşehir ilçeleri perişan etti"

Marmaris Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda altı gündem maddesi karara bağlandı. Gündem maddeleri arasında belediyeye ait iki arsa vasıflı taşınmazın satışı da vardı.

Marmaris Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısında altı gündem maddesini görüştü. Meclis, belediye memur norm kadrolarında boş kadro derece değişikliğini, 2018 yılı içinde çalıştırılacak geçici işçi adam sayısının belirlenmesi ile belediye demirbaşına kayıtlı ekonomik ömrünü doldurmuş taşıtların Hurdasan A.Ş’ye satış suretiyle devredilmesini oy birliği ile karara bağladı.

Mecliste Mülkiyeti belediyeye ait Tepe Mahallesi Sarıana Mevkii’nde bulunan 184 metrekarelik arsa vasıflı taşınmazın satılması da görüşüldü. Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, gündem maddesiyle ilgili meclis üyelerine bilgi verdi.  Arsanın satışı ve yasal işlemlerinin yapılması için encümene yetki verilmesi  AK Partili meclis üyesi Salih Taşkın’ın red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Meclis toplantısının beşinci gündem maddesi de Armutalan Mahallesi’ndeki 2.705 metrekarelik arsa vasıflı taşınmazın satışıyla ilgiliydi.

Meclis üyesi Salih Taşkın, toplantıda Başkan Acar’a “ bu arsaları satmasak olmaz mı?” sorusunu yöneltti. Başkan Acar, büyükşehir yasası düzenlemesiyle ilçe belediyelerin yaşadığı ekonomik sıkıntıya dikkat çekti ve  şöyle konuştu. Acar “ Büyükşehir ilçeleri mağdur değil, perişan etti. Bu durum Marmaris’e mahsus değil. Türkiye genelinde yaşanan sıkıntı” dedi.

Başkan Acar emlak vergilerinin  de tamamın tahsil edilmediğine dikkat çekerek “ emlak vergileri  tahsilat oranı yüzde 60’ı bulmadı. tahakkuk ile tahsilat arasındaki fark yüzde 40’ larda.” Diye konuştu.

Başkan Acar, Marmaris gibi turizm ilçelerinin özel statüde değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Merkez bütçeden ayrılan payın Marmaris için yeterli olmadığını söyledi.   Acar “.bazı gayrimenkul kullanılmıyorsa satılmasında yarar var. Hizmeti daha iyi vermek için” dedi.

Acar, eski Karadeniz Otel ve Otel 47 Binası’nı örnek gösterdi. Başkan Acar “Karadeniz Otel biz göreve geldiğimizde kullanım süresi dört yıl geçmesine rağmen,geçmiş yönetim tarafından gerekli uyarı yapılmadığı için kullanıcı tarafından kullanılıyordu. Mahkeme süreci yaşandı. 15-16 yıl kullanıcı bedava kullandı. Aynı tablo Otel 47 için de geçerli. 2009 ‘dan bu yana davalar devam ediyor. Bedava birileri tarafından kullanılıyor. Böyle olacağına kamu adına değerlendirilmesinde yarar var” dedi.

Başkan Acar, Muğla’nın diğer ilçe belediyelerinin de ekonomik sıkıntılar yaşadığını kaydederek “ turizm bölgesi ilçe belediyeleri, Muğla bölgesinde büyük ilçeler personel maaşı için zeytin tarlalarını  satıyorlar. Karar mercileri ya gelsinler belediyeleri tasfiye etsinler. Ya da yasal düzenlemede renovasyona girsinler. “ dedi. Bu madde AK Partili üç meclis üyesinin red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

Başkan Acar, toplantının sonunda 2017 yılında mecliste uyumla çalışan belediye meclis üyelerine teşekkür etti.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü