Bülbüloğlu turizm sezonunu değerlendirdi

GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu, 2017 turizm sezonunu değerlendirdi...

Bülbüloğlu turizm sezonunu değerlendirdi

GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu, 2017 turizm sezonunu değerlendirdi. Bu sezon bayram tatiliyle iç pazardaki yüksek sezonun sona erdiğini söyledi. Marmaris’in iç pazarda aldığı payı bayram tatilinde yüzde 50’ye çıkardığına dikkat çekti.

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Bülent Bülbüloğlu, 10 günlük Kurban Bayramı tatili süresince Marmaris’te yaşanan yoğunluğu değerlendirdi. Bülbüloğlu,bayram tatilinin sona ermesiyle birlikte iç Pazardaki yüksek sezonun sona erdiğini söyledi.

Bülbüloğlu:" 3 Kasıma kadar Marmaris İngiliz vatandaşlarıyla doldurdu. Ekim ortasına kadar hızlı sonra üç kasımda bitecek. Biz iç pazarı yüksek sezon bitirdik. Güzel bayram getirdik. Doluya yakın bayramla geçirdi. Şehrimiz de öyle. Taksici, restorantçısı.. herkes iyi bayram geçirdi."

"İç pazar payımızı yükselttik"

Bülent Bülbüloğlu, Marmaris’in iç pazardan aldığı payın yükseldiğine dikkat çekti.Bülbüloğlu:"Temmuz ağustos iç pazarın en yüksek olduğu dönem. En çok iç Pazar misafirinin konakladığı yer oldu. Onun etkileri ile Ankara uçağı etkileri, İstanbul uçak firmaları arttırmasıyla Marmaris belediyesi, ticaret odası, basın özen göstermesiyle iyi kamuoyu yarattık. Yüzde 30- yüzde 40 bayramda yüzde 50’ye kadar çıkarttık. Herkes çadırlar kurulsun bekliyor."

Bülbüloğlu, turizm sektörünün zor süreç geçirdiğini belirtti. 2017 turizm sezonunda turizmcinin ayakta kalmaya çalıştığını ifade etti: "Marmaris turizmi iyi gidiyor. Çok sokaklar dolu görünmese de işini iyi yapan mesleğine değer veren otelci ve esnaf ayakta durmayı başarabiliyor.  Geçen sene büyük badireler atlattık. Bu ene de büyük facia ile girdik. Korktuğumuz gibi de olmadı. Stabil, fazla yoğunluk yaşanmayan olduğu gibi sezon geçirdik. Ayakta kalmayı düşünüyoruz. Gelecek sene de öyle olacak."

"Turizm için 2018 iyi geliyor"

GETOB Başkanı gelecek turizm sezonu sözleşmeleri hakkında da bilgi verdi:"Sezon kontrotlarını  kıştan başlayarak ocak şubat martta yaptık. Dolayısıyla fiyatları da arttıramadık. Tur operatörlerinin yönlendirilmesile 2016-2015 aynı fiyatları verdi. İyi yapılanmayla 2018 iyi geliyor gibi görünüyor. Türkiye çok daha cazip hale geldi. Tur operatörleri para kazaancak gibi görünüyor. Konaklama sektörü daha iyi şekilde geçirecek"

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü