"Bu seçimden çok daha güçlü çıkacağız"

Marmaris Belediye Başkanı ve DSP Marmaris Belediye Başkan adayı Ali Acar, proje ve meclis adayları tanıtım toplantısını bugün gerçekleşti. Toplantıya katılım yoğun olunca, salon taştı, fuaye alanı vatandaşlarla doldu.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal’ın da katıldığı DSP Marmaris Belediye Başkan Adayı Ali Acar’ın Proje ve Aday Tanıtım Toplantısı yoğun bir katılımla gerçekleşti. Elegance Otel’de gerçekleştirilen toplantı salonuna giremeyen konuklar fuaye alanına kurulan ekrandan toplantıyı takip etti.

Mevcut Marmaris Belediye Başkanı ve DSP Marmaris Belediye Başkan Adayı Ali Acar, Marmaris ve Bozburun seçim merkezi açılışlarının ardından halkla 3. büyük buluşmasını Proje ve Aday Tanıtım Toplantısı’nda gerçekleştirdi. DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın da katıldığı toplantıda salon hınca hınç doldu. Başkan Ali Acar’ın salona girmesiyle birlikte artan coşkuya, vatandaşlar Türk Bayrakları ve DSP logolu bayraklarla eşlik etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye gelen Başkan Ali Acar yaklaşık 50 dakika süren konuşmasında şunlara değindi;

GELİŞMEMİZDE BÜYÜK PAY MARMARİS HALKININDIR

“Yerel yönetim bir hizmet işidir. Bu hizmet vatandaş için mücadele ve çalışma işidir. 15 yıla baktığımızda Marmaris’i nereden aldık, nereye getirdik. Her yıl bir buçuk 2 milyon misafir ağırladığımız Marmaris’ten bugün övgüyle bahsediliyor. Ortaya koyduğumuz vizyonumuz, cesaretimiz, dik duruşumuz ve tüm bunların yanında namuslu ve dürüst yerel yönetim anlayışımız, seçilmiş ekibimiz ve 800’ün üzerinde personelimizle Marmaris Belediyesi, Türkiye’nin en başarılı Belediye yönetimlerinden biri haline getirmiştir. Ama bu ilerlemede en büyük pay desteklerini her zaman hissettiğimiz Marmaris halkınındır.

KISIR ÇEKİŞMELER İÇİNDE OLMAYACAĞIZ
Bir seçim süreci yaşıyoruz. İlk defa böyle farklı bir seçim sürecine şahit oluyoruz. İttifaklar var. Aday belirleme sürecindeki anlam veremediğimiz tercihlerin yapıldığı bir dönemi geride bıraktık. Çalışmalarımızı olabildiğince hızlı sürdürüyoruz. Gönül dostlarımız her evin kapısını çalıyor. Her seçmene kendimizi ifade eden birer mektup gönderdik. Bunları neden yapıyoruz, gerçeklerin ne olduğunu herkes bilsin diye yapıyoruz. Kısır çekişmeler içinde olmayacağız. Marmaris yaşayanı sağduyu, sahibidir. Haktan ve eşitlikten yanadır. Bizler Marmaris’e karşı yapılan bu haksızlığa karşı dimdik nasıl duruyoruz şu anda bu salonda sizler bunu gösteriyorsunuz.”

EN BAŞARILI 5 BELEDİYEDEN BİRİSİYİZ
“15 yıl öncesinde Marmaris’i nereden aldık, nereye getirdik. Bu vesileyle benden önce Marmaris’te görev yapmış tüm belediye başkanlarına, bir çivi fazladan çakmış herkese minnettarız. Hepsini saygıyla anıyoruz. Dışardan gelen milyonlarca insan bu memleketin temizliğinden bahsediyor. Yoğun yağışlardan sonra gönlümüz rahat, kafamızı yastığa endişelenmeden koyuyoruz. Çok uzakta değil, yakın ilçelerde ne yazık ki can ve mal kayıpları yaşanıyor. Kim ne derse desin. Marmaris Belediyesi ülkenin en başarılı 5 belediyesi arasında. Bunu ben söylemiyorum. Bunu CHP’nin genel merkezi söylüyor.”

MARMARİS HALKI YÖNETİLECEK ADAYI DEĞİL, ŞEHRİ YÖNETEBİLECEK BAŞKANI SEÇECEK
Marmaris önümüzdeki yerel seçimlerde bu kentin yöneticisi seçecek. Sizlere hizmet edecek olan kişiyi seçecek. Birilerinin yöneteceği kişiyi başkanlık koltuğuna oturtmayacağız. Buna çok dikkat etmenizi istiyorum. Kendi dünya görüşümüze uygun, sosyal demokrat bir parti olan Demokratik Sol Parti’nin şemsiyesi altında yolumuza sizlerin de desteğiyle sürdürüyoruz.

CUMHURİYETÇİLİĞİMİZİ VE ATATÜRKÇÜLÜĞÜMÜZÜ KİMSEYE BIRAKMAYIZ
Bizler Cumhuriyetçiliğimizi, Atatürkçülüğümüzü, haktan, hukuktan adaletten yana oluşumuzu, 15 yıllık deneyimimizi kimseye bırakmayız. Cumhuriyetçi olmak, Atatürkçü olmak, illa ki CHP’nin mensubu olmak demek değildir. Bu memleketin 15 yıl öncesine dönmesine gönlümüz razı olmaz. O yüzden hep birlikte yolumuza devam edeceğiz.”

HERKESİN ENERJİSİ YÜKSEK, ÇOK DAHA GÜÇLÜ HİSSEDİYORUZ
“Bizler seçim sürecinde yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Gönüllülerimiz mahallelerde dolaşıyor. Bildirgelerimiz her eve giriyor. Ben sahada STK’larla, çeşitli gruplarla buluşuyorum. Caddede sokakta her vatandaşın elini sıkıyorum. Geride iki miting gibi açılış bıraktık. Ve gördüm ki ilk defa herkesin enerjisi bu kadar yüksek, çok olumlu tepkiler alıyorum. Herkes bizleri gönülden kucaklıyor. Halka olan sevgimiz, saygımız katlanarak artıyor. Kendimizi çok daha güçlü, çok daha mücadeleci hissediyoruz. Kim ne derse desin, hangi algı yaratılmak istenirse istensin. Biz çok güçlüyüz ve bu seçimden çok daha güçlü şekilde çıkacağız. Ki Muğla büyükşehir belediyesine bir meclis üyesi daha fazla gönderelim.”

ÖNCE MARMARİS
Ardından projelerin tanıtımına geçen Başkan Ali Acar, “#öncemarmaris” temasıyla sosyal, turizm, kültürel ve sanatsal, spor ve sağlıklı yaşam, kentsel ve altyapı, çevresel ve son olarak kırsal mahallelere yönelik projeler başlıkları altında toplanan 66 projenin sunumunu yaptı. Armutalan’da Buz pisti, yeni çağdaş barınak, İçmeler’de mesire alanı ve adrenalin park, özel temalı parklar, Selimiye ve Bozburun’da çağdaş yatlimanı düzenlemesi, turizm müzesi, yeni etap bisiklet yolları, kent kütüphanesi, 1919’un 100. Yılında 100 bin adım gibi öne çıkan projelerini vatandaşlarla paylaştı.
Proje tanıtımının ardından yeni dönem meclis adayları kısa özgeçmişleri okunarak teker teker sahneye davet edildi. Başkan Ali Acar, eşi Sevgi Acar ve DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın da sahneye davet edilmesiyle, Proje ve Aday Tanıtım Toplantısı sona erdi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.