Bisiklet dostu tesisler artıyor

Bisiklet dostu tesislerin sayısı Marmaris’te her geçen gün artıyor. Marmaris’te bugüne kadar 40’a yakın bisiklet dostu tesis protokolü imzalandı. Bu sayının 100’e ulaşması hedefleniyor.

Bisiklet dostu tesisler artıyor

Şehiriçi ulaşımı hem keyifli, hem de çevre dostu bir hale getirmek isteyen dünya genelinde milyonlar kişi pedal çevirmeyi tercih ediyor. Pek çok turizm merkezinde olduğu gibi Marmaris'te de kapılarını açan “Bisiklet Dostu Tesisler” bunu mümkün kılıyor. Marmaris Belediyesi tarafından Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle hayata geçirilen “Marmaris Bisiklet Rotaları Projesi” kapsamında Marmaris’te de şu anda 40’a yakın bisiklet dostu tesis yer alıyor. Proje Koordinatöre ve Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Kamil Öner hedeflerinin, otellerin sayısını 100’e çıkartmak olduğunu belirtiyor.

Bisiklet bir yandan keşfi daha keyifli hale getirirken, bir yandan da yeşil ve sürdürülebilir bir çevreye katkıda bulunuyor. Bunun farkında olan bisiklet dostu tesislerin de sayısı Marmaris’te her geçen gün artıyor.

Otellerin Bisiklet Dostu Tesis olabilmesi için bazı şartları yerine getirmesi isteniyor. Teknik malzeme, ilkyardım çantası, en az iki bisikletlik otopark, ücretsiz teknik destek, bisikletçilere özel indirimler, bisiklet dostu dökümanların tesiste yer alması ve bisikletlilerin sorularına cevap verebilecek nitelikli personel gibi şartları sağlayan tesislerle protokol imzalanıyor. Böylece tesis “Bisiklet Dostu Tesis” tabelası almaya hak kazanıyor.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.