Bilim Parkı ziyaretçi rekoru kırdı

İçmeler Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı bir yılda rekor ziyaretçi ağırladı.

Bilim Parkı ziyaretçi rekoru kırdı

3 Nisan 2017 yılında 5 bin kişinin katıldığı bir törenle kapılarını ziyaretçilerine açan Marmaris Belediyesi İçmeler Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı kısa bir zaman sonra birinci yılını dolduracak. Gelen misafirlere, giriş fişi veren park görevlileri, fişlerde yer alan numaralar sayesinde parkın günlük ziyaretçi sayısını kayıt altına aldı. Etkinlikler ve okul ziyaretleri de eklenince bölgede bir ilk olma özelliği taşıyan temalı parkın bir yıl içindeki ziyaretçi sayısı rakamlarla ortaya kondu. İçmeler Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı, 25 bine yakın ziyaretçiyle önemli bir başarıya imza attı.

Bilim ve eğlencenin bir arada olduğu, 14 tematik bahçeden oluşan İçmeler Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı, İçmeler Mahallesi’nde yaklaşık 8 bin metrekare açık ve 250 metrekare kapalı alana sahip. Öte yandan barındırdığı 175 tür bitki ile botanik park özelliği de taşıyor. Parkta Fen Bilgisi öğretmeni eşliğinde ilk ve orta öğretim müfredatına uygun her ay düzenli olarak gerçekleştirilen atölyelerde öğrenciler bir yandan eğlenirken, diğer yandan da fen bilimlerinin temel kurallarını deneyimleyerek öğrenme şansı yakaladı. Temalı park Marmaris’ten olduğu kadar ilçe dışından da ilgi görerek, okulların gerçekleştirdiği bilim gezilerinin uğrak noktalarından biri oldu. Parkın ziyaretçileri arasında Köyceğiz, Menteşe, Dalaman, Seydikemer, Bozburun, Antalya-Demre ve Tunceli-Ovacıklı öğrenciler yer aldı. Marmaris’ten ise çok sayıda ilköğretim ve anaokulu düzeyinde öğrenci parkın misafiri oldu.

Akdeniz Koruma Derneği, Tema gibi sivil toplum örgütlerinin de etkinlikleriyle desteğini sürdürdüğü İçmeler Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı, Marmaris Semenderini Koruma Projesi ve Akdeniz Keşiş Foku Koruma Projelerine de ev sahipliği yapıyor. Park önümüzdeki günlerde de yoğun ziyaretçi trafiğine ev sahipliği yapmaya devam edecek.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.