Bilim adamları arıyı anlatacak

Marmaris Ticaret Odası tarafından düzenlenen “Uluslararası Marmaris Apiterapi ve Arı Ürünleri Sempozyumu”nun ikincisi 14-15 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Sempozyum, dünyanın en ünlü apiterapi uzmanları, tıp hekimleri, arı yetiştiricileri ve turizmcileri de buluşturacak.

Bilim adamları arıyı anlatacak

Dünya’nın çam balı başkenti Marmaris, 14-15 Ekim  tarihlerinde  ‘2.Uluslararası Apıterapi ve Arı Ürünleri Sempozyumu’na ev sahipliği yapacak.

D-Resort Grand Azur Otel’de gerçekleşecek etkinlik boyunca, yüzyıllardır uygulandığı Uzakdoğu’dan önce Avrupa’ya sonra da tüm dünyaya yayılan, arı ürünlerinin hastalıkların önlenmesi ya da tedavide kullanılması anlamına gelen apıterapi masaya yatırılacak.İnsan sağlığının yanısıra, bal üreticilerine, turizme, dolayısıyla da ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlaması için bilgi alışverişinde bulunulacak. 

Sağlık Bakanlığı tarafından kabul edilen geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarından “Apiterapi” ile ilgili araştırmaya dayalı çalışmalara yer verilecek sempozyumda, Türkiye’de üretilen çam balını dünyaya tanıtma fırsatı da kullanılacak.

MTO tarafından dün yapılan konuyla ilgili yazılı açıklamada, şu ifade ve bilgilere yer verildi:“Arıcılık gerek insan yaşamı üzerine olumlu etkileri ve gerekse ekonomik önemi nedeniyle ilgi çeken bir uğraşı dalı olmuştur. Günümüzde doğal sağlık ürünlerine yönelim hızla artmaktadır. Türkiye 7 milyonun üzerinde koloni varlığı ve yıllık 120.000 ton üzerindeki bal üretimi ile dünya sıralamasında ikinci ülke durumundadır. Dünya çam balı üretiminin yaklaşık yüzde 92’si Ege bölgesinde üretilirken, Türkiye’de illere göre arıcılık potansiyeline baktığımızda Muğla ili bal üretiminde birinci sırayı almaktadır. Bununla birlikte, oldukça elverişli koşullara karşın bal dışındaki diğer Apiterapi ürünlerinin üretimi sadece sınırlı sayıda üretici tarafından yapılmaktadır.

Uluslararası Katılımlı Marmaris Apiterapi ve Arı Ürünleri Sempozyumu sürecinde arıcılık sektörü ile Apiterapi’nin tüm paydaşlarının buluşması, başta tıp hekimleri olmak üzere sağlık sektörü çalışanları ile değerli arıcılarımızın teorik bilgi edinmelerinin yanı sıra ilgili konularda deneyimlerini arttırmaları sağlanmıştır.

  1. Uluslararası Katılımlı Marmaris Apiterapi ve Arı Ürünleri Sempozyumu’nda konuyla ilgili farkındalık oluşturulması amaçlanmaktadır.

Sempozyumda iki tema üzerinde durulması planlanmaktadır:Üretim teknolojisinin geliştirilmesi ve Apiterapi uygulamalarında uzmanlığın geliştirilmesi. Bu konular çerçevesinde arıcılar arzu ettikleri ölçüde bilgi donanımlarını artırmak için konusunda uzman kişilerle her türlü sorunlarını tartışma fırsatı bulacaklardır.Önceki yıldan farklı olarak bu yıl “stand kiralama” imkanı sağlanacak olup, ayrıntılı bilgi ve kayıt için www.marmarisapiterapi.com adresine başvurulabilir.”

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.