Belediye'den örnek park projesi

Marmaris Belediyesi yerli mandalinaların tanıtılması amacıyla örnek bir park projesi geliştirdi. Trafik, spor , eğitim ve bilim parkının ardından şimdi de çocuklar için yerli mandalinanın önemini anlatan yeni bir park hayata geçirilecek.

Belediye'den örnek park projesi

Geçtiğimiz günlerde Beldibi’ndeki arsasına inşaat yapmak isteyen Meclis üyesi Zeki Aydoğdu'nun isteği üzerine Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından sökülen mandalina ağaçları özel bir park çalışması için yeni yerlerine taşındı.

Bugüne kadar trafik parkı, spor parkı, eğitim ve bilim parkı gibi temalı parkları Marmarislilerin hizmetine sunan Park ve Bahçeler Müdürlüğü, şimdi de çocuklar için Marmaris'in yerli mandalinasının önemini vurgulayacak bir park hazırlamaya karar verdi.

Kesilmekten kurtarılan 50 mandalina ağacını bir parkta değerlendirme düşüncesinden yola çıkan Belediye çalışanları, mis kokulu ağaçları, Armutalan Mahallesi Adnan Menderes Caddesi üzerinde bakıma alınan bir parka taşıdı.

Parkı 2018 bahar mevsiminde açmayı planlayan yetkililer, yerli mandalina ağaçlarına ek olarak başka meyve ağaçları da dikerek "vitamin" vurgusu yapacaklar. Park içerisine yerleştirilecek panolarda vitaminlerin tanıtımı, hangi mevsimde hangi meyvenin daha yararlı olacağı gibi bilgiler verilecek. Park içerisine ayrıca çocuk oyun grupları, dinlenme alanı ve bir de vitamin büfe oluşturulacak.

Belediye yetkilileri, ağaçları kesmek yerine Belediye'ye bağışlayan Meclis üyesi Aydoğdu'nun davranışınınsa herkese örnek olmasını diledi.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.