Belediye'den halı saha ihaleleriyle ilgili açıklama

Marmaris Belediyesi, halı saha ihaleleriyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Belediye'den halı saha ihaleleriyle ilgili açıklama

Marmaris Belediyesi , halı sahaların ihalesiyle ilgili yerel basında yer alan iddialara yazılı açıklama ile yanıt verdi. AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Osman Ülgen’in yaptığı yazılı açıklamada ihale şartnamesi  eleştirilmişti. Marmaris Belediyesi’nin Erkan Işıksal Sosyal Tesisleri ihalesiyle ilgili  yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

“2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu doğrultusunda Erkan Işıksal Sosyal Tesisleri 15.11.2017 tarihinde Açık İhale Usulü’yle ihale edilmiştir. 2886 Sayılı İhale Kanunu’nun isteklilerde aranan nitelikler ve istenecek belgeler başlıklı 16. maddesinde idarece “İhalelerin en elverişli koşullarda sonuçlanmasını sağlamak amacıyla, isteklide belli mali ve teknik yeterlilik ve nitelikler aranabilir” hükmüne dayanarak şartname oluşturulmuş, rekabete açık ve şeffaflık ilkesi doğrultusunda ihale gerçekleştirilmiştir. 

Belediyemiz söz konusu ihale şartnamesinde Erkan Işıksal Spor Tesislerinde Marmarisli çocukların ve gençlerin spor eğitimini profesyonel bir anlayışla almalarını sağlamak amacıyla şartnameye teknik nitelik aranılması şartı da eklemiş, bu maddeyle küçük yaştaki çocukların pedagojik ve teknik anlamda doğru eğitim almaları hedeflenmiştir.” 

AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Osman Ülgen, Marmaris Belediyesi’ne bir çağrıda bulunmuş. İlçedeki halı sahalardan birini ilçe örgütü olarak kiralayıp ücretsiz  kullanıma sunmayı istediklerini söylemişti. Marmaris Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Armutalan’daki halı saha ihalelerine işaret edildi. Bu ihale şartnamesinde yer alan bilgilere yer verildi. Şartnamede doğrultusunda ihaleye katılabileceği belirtilen AK Parti İlçe Başkanlığı’nın bu ihalelere girmediği belirtildi. Belediye’nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı. 

“İdaremizce aynı tarihte Armutalan Mahallesi 510. Sokak No.4 adresinde yer alan halı saha da ihaleye çıkmış, bu ihalede Erkan Işıksal Spor Tesisleri’nden farklı olarak teknik nitelik ve yeterlilik aranmadan ihale gerçekleştirilmiştir. Bu tesisin kullanımı daha çok boş zamanlarını değerlendirmek isteyen yetişkin vatandaşlarımıza yönelik olması amacıyla işletmeci adayında pedagojik bir yeterlilik aranmamıştır. Bahse konu ihale 2886 Sayılı İhale Kanunu’nun 45. Maddesi gereği açık ihale usulüyle yapılmış, ancak söz konusu ihaleye “Eğer, şartnamedeki engel kaldırılırsa, sahanın birini futbolcu ve futbolcu adayı çocuklarımıza ücretsiz kullandırmak amacıyla ihaleye gireceğiz” açıklamasında bulunan Ak Parti İlçe Başkanlığı katılım göstermemiştir.

Amiral Orhan Aydın Spor Salonu bahçesinde yer alan Belediyemize ait halı sahalar, idaremizce sosyal projelerde kullandırılması planlandığından ihale edilmemiştir. Çalışması devam eden proje kapsamında saha çocukların ve gençlerin sosyal projelerde kullanması amacıyla en kısa sürede hizmete açılacaktır.” 

Marmaris Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Spor Kenti Marmaris projesi kapsamında ilçede düzenlenen ulusal ve uluslar arası organizasyonlara ilişkin de bilgi verildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı. 

“Belediyemiz kanunların izin verdiği ölçüde her spor branşına destek vermektedir ve vermeye de devam edecektir. Bu destek son yıllarda artan spor organizasyonları ile de kendisini göstermektedir. 2017 yılı içinde; Ocak ayında “Geleceğin Şampiyon Kulaçları”, Şubat ayında "Masa Tenisi Müsabakaları”, Mart ayında “Halk Oyunları Şampiyonası”, “Marmaris Duatlonu”, Nisan ayında “Güreş Türkiye Minikler Grup Şampiyonası” , “Masterlar Basketbol Turnuvası”, “Runmarisrun Yarı Maratonu”, “Freeatlon”, Mayıs ayında “Okul Sporları Tekvando Şampiyonası”, “5. Aquamasters Yüzme Şampiyonası”, “6. Aquamasters Açıksu Yüzme Şampiyonası”, Ağustos ayında “Türkiye Briç Şampiyonası”, Eylül ayında “8. Uluslararası Marmaris Halk Dansları Festivali”, Ekim ayında “53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu” ve “2017 Türkiye Ralli Şampiyonası” ilçemizin ev sahipliğinde Belediyemizin doğrudan veya dolaylı yoldan destekleriyle gerçekleştirilmiştir.”

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü