Belediye'den çocuklara 23 Nisan armağanı

Marmaris Belediyesi tarafından İçmeler’de yapımı tamamlanan Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda törenle açıldı.

Belediye'den çocuklara 23 Nisan armağanı

Marmaris’te bilim ve eğlencenin bir arada  olduğu 14 tematik bahçeden oluşan İçmeler Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı açıldı. 

İçmeler Mahallesi'nde yaklaşık 8 bin metrekare açık ve 250 metrekare kapalı alana sahip, Tropik Bahçe, Sucul ve Sazlık Bitkiler Bahçesi, Gözlem Bahçesi, Düşündüren Bahçe, Bilimsel Oyunlar Bahçesi, Yaratıcı Çocuklar Bahçesi, Geofit Bahçesi, Kurakçıl Bahçe, Çevre Dostu Enerji Bahçesi, Uzay Bahçesi, Çocuk Oyun Alanı, Bahçıvan Çocuklar Bahçesi, Duyu Bahçesi ve Endemik Bitkiler Bahçesi olmak üzere, 14 tematik bahçeden oluşan İçmeler Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı hizmete sunuldu. 

Parkın açılışında çocukları "bilim standları" karşıladı. 3D printer, robotik ve yazılım, atıklarla bilim, zeka oyunları, elektronik, renkli gölgeler, seramik standı ve takım çalışması köşesinde parkta neler yapılacağına dair çocuklara bilgiler aktarıldı. 

Açılış törenine Marmaris Kaymakamı Calelattin Yüksel, Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutan Albay Oğuz Baybek, Sağlık Grup Müdürü Mehmet Töreyenler, Deniz Ticaret Odası Başkanı Hasan Mengi’nin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Marmaris belediye Başkan Yardımcısı İsmet Kamil Öner, törende yaptığı konuşmada, park hakkında bilgi verdi. Öner “ Parkımız 8 Bin metrekarelik açık, 250 metrekarelik kapalı alanıyla hizmet vermektedir. Bilimv e eğitikmin bir arada oludğu bölgemizin ilk temalı parkadır. Parkın hazırlanmasına birçok sivil toplum örgütü katkı koymuştur. TEMA’ya özellikle teşekkür ediyoruz. “ dedi.

Öner, bu proje ile çocukların Marmaris’i tanıyacağını  belirterek “ projemizin tüm alanlarında elektrik ihtiyacını güneş enerjisinden sağladık. Bu da örnek bir temiz enerjinin vurgulanması adına bizim için önemliydi. Bu parkımızda 14 tematik bahçemiz var. Burada fen bilimlerinin temel kurallarını anlatırken aynı zamanda doğaya bir pencere açtık ve parkımız botanik park özelliğine de kavuştu. “dedi.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar da parkı 23 Nisan’da çocukların hizmetine sunmaktan büyük mutluluk duyduklarını anlattı. Acar, çocuklara bir park müjdesi daha verdi. Acar “ bulunduğumuz parkın karşısında spor tesis alanı diye 4 bin metrekarelik Marmaris Belediyesi tahsisi yapılmış milli parklarımızdan bir alanımız var. Şu anda yazışmalarına başladık. Burayı da belediye rekreasyon alanı projesini onaylattıktan sonra inşallah bölgemize güzel bir tema park projesini çocuklarımız ve halkımız için kazandırmış olacağız. Bunun müjdesini şimdiden vermek isterim” dedi.

Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel de konuşmasında ^bugün bizim ve hipimiz için anlamlı bir gün. Böyle anlamlı bir günde böyle anlamlı hizmet açılışı ile birlikte olmaktan çok mutluyuz. Bu park özellikle çocuklarımız için eğitimi ve öğretici bir park” dedi.

Parkın açılışından sonraki günlük işleyişinde atölyelerde, çocukların belirleyeceği konularda parkta görevli fen bilgisi öğretmenleri eşliğinde farklı eğitimler verilecek.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü