Bedesten mühürlendi

Marmaris Belediyesi, envanterinde bulunan ve deprem riski taşıyan binalar için yıkım kararı aldı. Beldibi’ndeki amfi tiyatro ve işyerlerinin ardından Kapalı Çarşı’daki Bedesten de bu karar kapsamında yıkılacak. Karar buradaki iş yeri sahiplerine tebliğ edilmişti..

Bedesten mühürlendi

Marmaris Belediyesi’ne ait binalar için depreme dayanıklılıkları konusunda envanter çalışması yapıldı. Bu binalardan depreme riskli bulunan Beldibi’ndeki amfi tiyatro ve iş yeleri yıkıldı. Deprem riski bulunan binalar arasında Kuyumcular Çarşısı ve Bedesten de bulunuyor. Bedesten’le ilgili süreç tamamlandı. Depreme riskli bulunan bina yıkım programına alındı. Binada bulunanlara da riskli yapı tespit formu gönderilerek tebligat yapılmıştı.

Marmaris Belediyesi Bedesten’in yıkımıyla ilgili alınan karara ilişkin yazılı açıklama yapmıştı. Açıklamada “ Marmaris Belediyesi’ne ait olan ve 12.12.1995 tarihinde yapımına başlanıp 28.9.2000 tarihinde tamamlanan “Bedesten” isimli bina Belediyemizin 2017-2018 dönemi çalışma programında kaldırılarak bulunduğu alanda çevre düzenlemesi yapılarak küçük bir meydan yaratılacaktır. Bedestenin herhangi bir tarihi özelliği bulunmamaktır. Marmaris Belediyesi’ne ait bu binanın yerine ilçemizin en önemli tarihi varlıklarından birisi olan ve “Eski Cami” adıyla bilinen, 1789 yılında yapımı tamamlanan “İbrahim Ağa Cami”nin çevre düzenlemesi kapsamında açık alan yaratılacak olup, tarihi camimiz ön plana çıkarılacaktır.” Denildi.Bedesten binası  tahliye işlemlerinin gerçekleşmesinin ardından mühürlendi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.