Bayramda rezervasyonsuz gelmeyin!

Marmaris İlçesi’ndeki turizmciler, yaklaşan Kurban Bayramı’nı 9 gün tatil olarak planlama yaptıklarını, yüksek turizm sezonunda vatandaşların açıkta kalmaması için bir an önce belgeli acentelerden rezervasyon yaptırmalarını gerektiğini vurguladı.

Bayramda rezervasyonsuz gelmeyin!

Turizmciler, Kurban Bayramı’na bir ay kala konaklama tesislerini 9 gün tatil olarak planlama yapmaya başladı. Marmaris ve çevresindeki 3 yıldız ve üzeri nitelikli konaklama tesislerin yüzde 95’lik doluluk oranına sahip olduğunu belirten turizmciler, erken ve belgeli acentelerle rezervasyon yapılması konusunda bayram tatilcilerini uyardı.

ACELE EDİN

Bayram tatili rezervasyonlarına acele edilmesini söyleyen Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ali Kırlı, “  Marmaris’in 72 bin yatak kapasitesi mevcuttur. 3 yıldız ve üzeri her şey dâhil sistemi çalışan nitelikli dediğimiz otellerin yatak kapasitesi 52 bin civarında. Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları yüksek turizm sezonu denilen dönemlerdir. Temmuz itibariyle oteller yüzde 95 doludur. Doluluk Avrupalı, orta doğulu, gurbetçi ve Rus turistlerden oluşmakta. Kurban Bayramı için vatandaşlarımızın kalan nitelikli yüzde 5 yatak kapasitesinde açıkta kalmaması için acele etmesi gerekmektedir. Turizm Bakanlığı belgeli daha rahat, ailesiyle istediği tatili yapabileceği oteller tercih edecek olanlar erken ve belgeli acentelerle rezervasyon yaptırmalı. 20 Ağustos Arife ile 24 Ağustos arası Kurban Bayramı. Geçen yıllarda olduğu gibi 9 veya 10 günlük tatil bekliyoruz. Tesislerimizde tüm planlamalar 9 ve 10 günlük olarak yapıldı” dedi.

DOLANDIRILMAYIN

Tatilcilerin dolandırılmaması için uyarıda bulunan Kırlı, “ Fishing olarak adlandırılan oltalama tabir edilen dolandırılma yönetimi mevcut. Özellikle bayram tatilleri öncesi 3, 4 ve 5 yıldızlı otellerin web sayfaları dolandırıcılar tarafından kopyalanıyor. Verilen hesaplara para yatırılıyor. Vatandaş, oteli arayıp rezervasyonunun onayını almayınca dolandırıldığını tatile geldiğinde anlıyor. Bu tür dolandırılmaların önüne geçmek için belgeli turizm acenteleri ile rezervasyon yaptırarak otel yetkililerinden teyit almalılar. Nitelikli ucuz otel reklamlarına kanmayın, mutlaka araştırmasını yapın” dedi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü