Başkan Ali Acar CHP'den istifa etti

CHP Marmaris İlçe Yönetim Kurulu’nun ardından Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar da bugün partisinden istifa etti.

Başkan Ali Acar CHP'den istifa etti

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, CHP Parti Meclisi’nin Marmaris Belediye Başkan adayını Mehmet Oktay olarak açıklamasının ardından partinin ilçe binası önünde basın açıklaması yaptı. Başkan Acar’a destek vermek ve CHP’den istifa etmek için çok sayıda vatandaş da CHP Marmaris İlçe Binası önünde toplandı.

Başkan Ali Acar, kendisine destek veren kalabalığa seslendi.  CHP’nin Marmaris’i Türkiye’nin en başarılı ilk beş belediyesinden biri olarak gösterdiğini anlattı. Marmaris ‘in büyükşehir belediyesi ile son beş yıllık süreçte yaşadıklarını hatırlattı. Marmaris’in ve Muğla’nın tek adama teslim edilişine seyirci kalmayacaklarını söyledi. Başkan Ali Acar açıklamasında şunları söyledi:

“CHP’yi  temsilen 15 yıl boyunca sizlere hizmet etmenin gururunu yaşadım. Ben CHP ‘li hazır bir belediyenin hazır koltuğuna oturan belediye başkanı olmadım. 54 yıl sonra Marmaris’te CHP ‘yi iktidar yapan bir belediye başkanıyım. Sizin desteklerinizle.

2014 yerel seçimlerinden sonra Muğla yönetimiyle ters düştük.Bu benim kişisel tasarrufum olmadı. Ben belediye başkanı olarak memleketimin çıkarları doğrultusunda arkadaşlarımla beraber mücadele ettim. Her seferinde bir baskı, diktatör gibi yönetim anlayışıyla karşı karşıya kaldık. Marmaris’in menfaatlerini savunurken karşımıza dayatma yapıldı. Özel konular  büyükşehir meclisi öncesi grup kararına bağlandı. Bu etik değildir.Biz arkadaşlarımızla grup kararına uymamaktan partiden ihraç edilmek üzere cezalandırıldık. Biz beş yıl boyunca sabrettik . Neden? Uzlaşıcı yöneticinin yapması gereken sabrı gösterdik sonuna kadar. Sonuçta yeni seçimlerin 31 Mart seçimlerinde tekrar aday adayı olduk. Bizimle beraber yine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı’nın , Muğla Milletvekillerinin atanmış il başkanıyla beraber yapmış oldukları dizayn sonucu karşımıza üç tane daha aday adayı çıkartıldı. Son dört yıl içinde CHP Genel Başkanı’nın belediye başkanlarıyla yapmış olduğu her toplantıda başkanlara söylediği söz “ biz merkezi yönetimi,  Türkiye yönetimini yerelde başarılı olan belediye başkanları sayesinde kazanabiliriz.  Lütfen işinize bakın biz her zaman başarılı belediye başkanlarının arkasındayız. Örgütün kirli işlerine karışmayın”  diye öneride bulundu.

Değerli dostlarım, CHP Genel Merkez yöneticileri belediyelerin başarısını tespit etmek için her Cuma günü belediyelerin faaliyet raporlarını aldılar bizden. Marmaris’in karnesi Türkiye’deki en başarılı beş belediyeden biri olduğu bize söylendi. Şu anda partinin yönetim kademelerinde olan Ali Acar’ı aday göstermemek, Marmaris’teki başarının devamının önüne geçmek, siz sevgili Marmarisliler ile Ali Acar’ı koparmak adına bu entrikalara devam ettiler. Öyle bir şey yaşadık ki kampanya sürecinde, sürekli aleyhime kampanya yürüttüler. Hiçbir MYK üyesi, PM üyesi, Ali Acar başarısız belediye başkanı demesi mümkün değil. Bizler sonuna kadar mücadele ettik. Size sabırlı olmanızı söyledim. Bugüne kadar getirildik. Bize destek veren genel merkezde dostlarımız da oldu. Bu intikam çetelerini uyardılar. Ve bizler dün akşama kadar bekledik, ve partinin en üst düzey yöneticilerinden, bir gün önce, daha önceki tarihler de dahil, almış olduğum telefonlarda hiç merak etmeyin başkanım siz parti meclisinden çıkacaksınız dediler. Biz de müsterih olduk. Kafamızın bir yerinde her an bir ayak oyununa gelebileceğim, hiçbir zaman eksik olmadı. Değerli dostlarım, buna rağmen dün, MYK’ya listelerde Ali Acar ismi yazılmış oldu. Ve bunu yüzlerce telefonla, bizi kutlamak için arayan dostlarımız, ve siz Marmarisliler buna tanık oldunuz. Uzun süre, MYK toplantı görüşmelerinden sonra, ne yazık ki öğrendiğimize göre sabaha doğru MYK ‘da görüşülüp onaylanan Ali Acar’ın ismi yerine,  MYK görüşme odasından, parti meclisine gidene kadar yolda bir manipülasyonla başka bir kişinin ismi oraya yazılmış. PM’ de benim yerime başka bir arkadaş, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı  tarafından atanan bir devlet memuru gibi bir arkadaş atanmış.

 Sevgili dostlarım, daha önceki toplantıdan da ifade etmiştim.Cumhuriyet Halk Partili sevdamı, kimliğimi kişiliğimi, genel başkan dahil onunla bile tartıştırmam.Ancak herkes haddini bilecek. Biz Marmaris sevdalısı, Ali Acar’a güvenen gönül veren binlerce dostlarımızı, yarı yolda bırakacak namert adam değiliz.

Hiçbir CHP’li kardeşim beni kınamasın, bakınız ne kadar gecikti. Chp’nin Türkiye’deki seçim sürecini nasıl yönettiğini gördünüz . Bu sadece bizimle ilgili değil. Bu sorun CHP’nin elinde kalmış bir avuç il ve ilçelere göz dikmiş menfaatçi yöneticilerin yarattığı kaostan başka bir şey değildir.

Bugün arkamda dik duran CHP yönetimi istifa ettiler. Değerli dostlarım bu kampanya süreci içinde Ali Acar tam 54 gün önce CHP Genel Merkezi’ne gitti. 54 günden bu yana genel merkeze gitmedim.. Ben kapıda millete yalvaracak karakterde değilim. Muğla değil, Ankara değil tüm Avrupa ülkeleri takdir ederken bizler böyle bir manipülasyona da olumsuz belden aşağı kişiliksiz ayak oyununa seyirci kalacak değiliz.

Ne yaptık bu arada? İlçeyönetimi, STK ‘lar ziyarette bulundu, kibarca uyarıda bulundular.Marmaris’e lütfen zarar vermeyin , farklı ayak oyunları oluyo, r lüftfen bunu yapmayın diye. Hiç önemli değil.bizler yolumuza devam ediyoruz sizlerle.

Basının huzurunda çağrıda bulunacağı bazı insanlar var. İsmini iyi öğrendiğim. Kahramanmaraş bugün PM üyesi Ali Öztünç Kahramanmaraş’a büyükşehir belediye başkan adayı olarak atandı. Gidip orada çalışacağına parti oyunu arttırmaya çalışacağına Parti Meclisi’nde Ali Acar’a manipülasyona başrol oynayan isimlerden biri. İkincisi medyatik Tuncay Özkan.Marmaris’ten giden  60 küsur STK temsilcisi, vatandaşlarımızın ziyaretlerinde en az bin üyesi olan temsilci bunlar. Onlar kendi makam odasında aşağılarcasına konuşma içinde olduğuna tanık olduk. Bu Marmaris halkına hakaretten başka değil.

Sırada çok var. Gelelim Muğla’ya. Organizasyonun mimarı olan Osman Gürün. Daha önce il başkanı olup da hiçbir ilçede temayül yoklamasında oy alamamasına rağmen milletvekili sıralamasında birinci sıraya yerleştirilen neydi adı? Mürsel Ablan. Kafama bile yazamamışım adamı. Ve bazı milletvekillerinin de genel değerlendirmesinde Marmaris’te kimle gidersek seçimi alırız diyen bu insanlar, seçim kampanyası içinde bu isimler tek tek önünüze gelecek. Ali Öztunç,  Kahramanmaraş’ı bırak, gücün varsa Marmaris’te Ali Acar aleyhine çalış. Tuncay Özkan sen de gel , Marmaris’te Ali Acar’ın aleyhine çalış. Osman Gürün, benim en ufak endişem yok. Biz Marmaris’i sile süpüre götüreceğiz. Osman Gürün sana rahat uyku yok. Şerefim üzerine temin ederim. Madem sen Muğla’nın her yerini dizayn etme gücüne sahipsin. Buyur gel. Belki beş sene içinde iki kere gelmemişsindir. Gel seçim kampanyasını Mürsel Ablan ve sana yalakalık yapan milletvekilleriyle bana karşı yürüt. Gel de Marmaris sana ders versin. Osman Gürün arının kovanına çomağı soktun. Sen benim aile bağıma bile el uzattın, onu bile bozdun. Seninle hesaplaşacağız. Marmaris, Bodrum, Fethiye ve birçok ilçede Muğla’da Osman Gürün’ün yaptığı başarılı hiçbir şey yok.  Üç dönem Muğla belediye başkanı olarak bir çivi çakmamış bu adam. CHP gönül bağı olan hemşerilerimiz bu beyefendiyi onurlandırmış. Aslında onurlandırılan parti. Maymunun gözü açıldı. Hesaplaşma Marmaris’ten başladı. Cesaretin varsa Marmaris’e geleceksin.  Halka hitap ederken, nefesimi ensende hissedeceksin. Bu tek adam zihniyetine itimat eden, güvenen veya mecburen onu bir buçuk ay önce adaylığını açıklayan genel merkez yöneticilerine ders vermek de bizim borcumuz. Oturduğu yerden hiçbir  iş yapmamış, partiyi ileriye götüremeyen, istisnalar hariç tüm yöneticilere de dersi Muğla’dan vereceğiz.

CHP’li kimliğimi hiç kimseyle tartışmam. Genel başkan dahil. Benden daha fazla CHP’liyim deme şansına sahip değil. CHP’liyim ve yöneticiyim diyenler söyleniyor ya, partime değil, partiyi yerinde saydıran küçülten, Atatürk’ün emanetine zarar veren bu insanlara ders vermek boynumuzun borcu.

Ben de istifa dilekçemi vereceğim birazdan. Partimin tüm mensuplarımın başımın üstünde yeri var. CHP’lilerin başımın üstünde yeri var. Lüftfen bu belden aşağı yapılan manipülasyon hareketinden sonra beni de anlayışla karşılayın. Partinin oyunu bölecek. Aradan başkası sıyrılacak diye değerlendirme yapmayın.  Düşünceleri vardır ya da yoktur. CHP nasıl olsa bölünüyor biz de oradan nemalanın diyelim AKP’nin de böyle düşüncesi varsa. Onlar da avucunu yalar, onlar da otursun oturduğu yerde. Sizleri mahçup etmeyecek yöntemle, sizlerle seçim sürecini götüreceğiz. Ekibimizle  değerlendirip alternatifleri halkın karşına çıkacağız. Benim ricam  işimizi hafife almak gibi bir durum yok. Hepinizden destek bekliyorum. Sandık, mahalle , sokak sorumluluğu için hepimiz nefer gibi çalışalım. Türkiye’ye örnek bir ders verelim. Lütfen bizlerle birlikte olun, bundan sonra sokaktayız,hepiniz görevlisiniz.

Ciddi oyun oynanıyor. 15 yıl boyunca kurtlar sofrası denen Marmaris’te yanlış değerlendirmeyle üç altı ay içinde 2004 ‘e döneceğini sakın unutmayın.

Başkan Acar, açıklamasının ardından ilçe binasına girerek, CHP’den istifa etti.CHP Marmaris’te istifa edenlerin sayısının  bin kişiye yaklaştığı öğrenildi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.