Banka çalışanı aranıyor

Marmaris’te bir banka çalışanı, müşterilerinin hesaplarından toplam 2 milyon 600 bin TL para çekerek üçüncü kişilerin hesabına aktardı. Bankacının kredi notu düşük müşterilerinin hesaplarına yüklü para yatırarak, yüksek miktarda kredi çekmelerini sağladığı ortaya çıktı.

Banka çalışanı aranıyor

Ulusal Egemenlik Caddesi'nde bulunan özel bankada Kredi Satış Müdürü olarak çalışan evli ve 1 çocuk babası A.B. kredi notu düşük  olduğu için kredi çekemeyen işadamlarının hesaplarına yüklü miktarda para aktardı ve kredi notlarını yüksek gösterdi. A.B.  Bu şekilde 20’den fazla işadamının yaklaşık 20 Milyon Lira kredi çekmelerini sağladı. Hesaplarda sanal paralar döndürüp işadamlarının kredi çekmesini sağlayan A.B.’nin iki yıldır bu işlemi yaptığı, bankanın parasını ise yerine koyduğu öne sürüldü. 

Banka müfettişinin yaptığı incelemede, A.B.'nin müşterilerinin izni olmadan hesaplarından toplam 2 milyon 600 bin TL para çekerek üçüncü kişilerin hesabına aktardığı öne sürüldü. Bunun üzerine banka yetkilileri durumu savcılığa bildirdi. İhbar üzerine polis ekipleri hesaplarına para aktarılan F.B., A.B. ve H.K.'yı gözaltına aldı. İfadeleri alınmak üzere emniyete götürülen 3 şüpheli, işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, kayıplara karışan banka personeli A.B.'yi yakalamak için çalışma başlatıldı.  Olayla ilgili soruşturma sürüyor. 

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü