Balon balığı tehlikesi

Son günlerde başta Marmaris olmak üzere Ege ve Akdeniz bölgelerinde görülen balon balığı balıkçıların korkulu rüyası oldu. Kızıldeniz’den gediği tahmin...

Balon balığı tehlikesi

Son günlerde başta Marmaris olmak üzere Ege ve Akdeniz bölgelerinde görülen balon balığı balıkçıların korkulu rüyası oldu. Kızıldeniz’den gediği tahmin edilen bu tür birçok balık türü için tehlike oluşturuyor. Zira Ege ve Akdeniz’de balık türlerinin sayısında azalma olduğu belirtildi.

Balon balığı başta Marmaris olmak üzere Ege ve Akdeniz kıyılarını tehdit ediyorMarmaris’te kıyıya yakın bölgelerde balıkçıların oltalarına takılan balon balıkları, tedirginliğe neden oluyor. Bulunduğu bölgede kendisinden başka tür balıkların yaşamasına izin vermeyen ve başka balıklar tarafından da tüketilemeyen balon balıklarının Akdeniz’de üremesi, diğer türlerin yok olmasının önünü açıyor.Akdeniz’de yaşayan bir tür olmamasına rağmen balon balıklarının Muğla  kıyılarında görülmeye ve üremeye başlaması, balıkçıları tedirgin ediyor.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Halit Filiz konuyla ilgili bilgi verdi.Filiz:"Balon balıklarının Ege ve Akdenizde şu deniz canlısı türünün yok olmasına sebep oldu diyebileceğimiz bilimsel bir çalışma yok." dedi.Filiz ayrıca balon balıklarının zehirli olduğunu ve herhengi birşekilde temasta bulunulmaması gerektiğini vurguladı.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü