Bakımsız binalara sihirli dokunuş

Marmaris Belediyesi’nin ilçede gerçekleştirdiği alt ve üst yapı iyileştirme çalışmalarına vatandaşlar da destek veriyor. Vatandaşlar bakımsız binalarının bakım ve onarımlarını yaparak kentin görünümüne katkı sağlıyor.

Bakımsız binalara sihirli dokunuş

Marmaris Belediyesi’nin kentin çeşitli noktalarında sürdürdüğü yenileme çalışmaları, ev sahiplerini de oturdukları binaları iyileştirmeleri yönünde harekete geçirdi. Marmaris Belediyesi Zabıta Müdürlüğü dış cephesi eskiyen ve kötü görüntü sergileyen bina sakinlerine bir yazı göndererek, binaların bakım ve onarımlarını yapmaları yönünde çağrıda bulundu.

Binaların görüntü kirliliği oluşturmaması için hazırlanan yazıda “ortaya çıkan görsel güzelliklerin korunması ve devamının sağlanması Belediyemizin ve halkımızın ortak çalışması ile olacaktır” ifadesine yer verildi. Tebligatların yapılmasının ardından bir çok binada bakım-onarım çalışmasına başlandı. Kimi binalarda sıva veya kaplama, kimi binalarda boyama, kimisinde ise kabloların dışarıdan içeriye taşınması işlemleri yapılıyor.

Böylece Marmaris Belediyesi tarafından şehirde yürütülen alt yapı ve üst yapı iyileştirme çabaları kent yaşayanlarının ev ve işyerleri nezdinde de karşılık bularak ortak bir çalışmaya dönüştü. Yenilenen binalar kentin genel görünümünü de kısa sürede değiştirmeye başladı. Binasını bakıma alan vatandaşlar Belediye Zabıta Müdürlüğü'nün denetimleri sayesinde yıllardır ihmal ettikleri bakım-onarım işlerini yerine getirdiklerini, böylece kentle birlikte binalarının da değer kazandığını dile getiriyorlar.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü