"Ayder'i eleştiren Okluk'a bunu nasıl yapar?"

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Okluk Koyu’nda yapımı süren Cumhurbaşkanlığı Devlet Konut Evi Dolgu ve İskele Projesini sert sözlerle eleştirdi. Özkan, “Ayder’i eleştiren, Okluk Koyu’na bunu nasıl yapar?” diyerek tepkisini dile getirdi.

23 yıl önce dönemin cumhurbaşkanı Turgut Özal için yapılan dört oda bir salon, 230 metrekarelik cumhurbaşkanlığı konutu yıkılmıştı. Bunun yerine 400 personelin çalışacağı büyüklükte bir konukevi yapılması kararlaştırıldı. Marmaris Cumhurbaşkanlığı Devlet Konukevi Dolgu ve İskele Projesi’ne başlandı. Okluk Koyu’nda 300 kişilik devlet konukevinin inşaatı sürüyor.  Bölgeye iki yat yanaşma yeriyle, iki iskele ve plaj da yapılacak. 

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Hayriye Akok’un hazırlayıp sunduğu  Gündem Programı’nda Okluk Koyu’ndaki yapılaşmaya tepki gösterdi.  Özkan “ 1989 yılında Okluk Koyu’nu gördüm. Sadun Bora ile karşılaştım. Oranın dünyanın sayılı koylarından biri olduğunu söyledi. Turgut Özal’dan sizin aracılığınızla özür diliyorum. 3 göz oda yapılıyor diye çok eleştirmiştim. Şimdi 350 odalı kaçak saray yapılıyor. Denizden yaklaşamıyorsunuz. Denizden kum taşınıyor. Böyle kararlar nasıl alınıyor anlayamıyorum. Neden o insan kıyar o güzelliğe? Arka tarafta orman yok edilmiş, koy yok edilmiş. Yapay bir şey oluşturulmaya çalışılıyor.Bunu gündeme taşıyacak özgür medya da yok. Öyle bir güzelliği, doğa harikasını paramparça etmek içler acısı. Çin Seddi gibi duvarlar yapmışlar. Nasıl bir vicdan bunu yapar? Ben bunu anlayamıyorum. Hayretler içindeyim. ” dedi. 

Özkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz gün Ayder Yaylası’ndaki yapılaşmayı eleştirdiğini hatırlattı. Özkan “ Trabzon’daki Uzungöl, artık uzun havuz. Yeşil yok şimdi sadece beton var. Peki bunu eleştirenler şimdi buraya bunu nasıl yapıyorsunuz? Cumhurbaşkanı Ayder Yaylası’na eleştiri getiriyor. Cumhurbaşkanı’na soruyorum. Siz Okluk Koyu’na bu kötülüğü nasıl yapabiliyorsunuz? Ayder Yaylası’ndaki vicdansızlıksa, buradaki de vicdansızlık. Gelin görün bakın” diye konuştu.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.