ATV'lere karşı afişli kampanya

Marmaris Belediyesi, arazi şartları için üretilmiş ATV’lerin şehir trafiğinde kullanılmaması için afişli kampanya başlattı. Bilboardlara asılan afişlerde yabancı turistler, ATV’lerin şehir içinde kullanılmaması gerektiği konusunda uyarılıyor.

ATV'lere karşı afişli kampanya

Her turizm sezonu öncesinde, ilçedeki  sorunlarının tespiti ve önlenmesi amacıyla Marmaris Kaymakamlığı koordinasyonunda düzenlenen Turizm Değerlendirme Toplantısı’nda alınan kararlardan biri de arazi şartları için üretilmiş ATV’lerin şehir içinde kullanılmaması için UKOME’ye teklif yazısı hazırlanmasıydı.

Alınan kararı destekleyen Marmaris Belediyesi de şehrin çeşitli noktalarına görseller astırdı, yabancı turistleri uyardı. Afişlerde söz konusu 4 tekerlekli araçların arazi için üretildiği, bu nedenle şehir içinde kullanılmaması gerektiği ifade edildi.

Marmaris Belediyesi geçmişte de trafikte bir “kangrene” dönüşmeye başlayan 3 tekerlekli-akülü araçlara yönelik kampanya başlatmış, yasal olmayan bu araçların kullanımı uygulanan yaptırımlarla büyük oranda azalmıştı.

Arazi için üretilen ATV’lerin düşük süratle kullanılması gerekiyor. Araçlar özellikle hız yapıldığında kolay devrilebildiği için tehlike yaratıyor. ATV’ler kask takma zorunluluğun olmaması da göz önüne alındığında hem sürücü, hem de trafikteki diğer araçlar ve yayalar için son derece tehlikeli.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.