Atatürk'e hakarete tepki

TVNET isimli televizyondaki Derin Tarih adlı programda, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik hakaret dolu sözler infial yarattı. Marmaris’te sivil toplum örgütleri bu sözlere tepki göstermek için kameraların karşısına geçti.

Atatürk'e hakarete tepki

Atatürkçü Düşünce Derneği Marmaris Şubesi’nde Atatürk’e hararete tepki amacıyla basın toplantısı düzenlendi. Derneğin Marmaris Şube Başkanı Turhan Sandıkçı programda yapılan açıklamalar şu sözlerle tepki gösterdi. 

Sandıkçı “ Derin Tarih isimli programda Atatürk’e ve Afet İnan’a yönelik hakaret ve iftiralarda bulunuldu. Atatürk’ün manevi hatırasına dil uzatan. Yüce Türk ulusunun manevi kızı olan Afet İnan hakkındaki mesnetsiz ve alçakça söz ve iftiralarda bulunan kendini bilmez Süleyman Yeşilyurt ve diğerleri alenen suç işlemiştir. Atatürk’ü seven onun devrimleri,  ilkeleri peşinde koşan insanları kasten yaralayan, üzen, rencide eden bu kişiler, Atatürk’ü incitmeyi,  küçük düşürmeyi, yıpratmayı, bu suratle hakaret etmeyi, Yüce Türk Milleti’nin  değerlerini yok etmeyi amaçlamaktadırlar. Bunun tek adı var : “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suretiyle bölmektir.” Dedi.Sandıkçı, Atatürk’e hakaretle ilgili suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Eğtim-İş Sendikası Marmaris Şubesi de Atatürk’e hakarete tepki gösterdi. Sendikanın Şube Başkanı Yılmaz Güney, Atatürk’e yönelik hakaretlerin siyasi duyarsızlık nedeniyle arttığını söyledi. Güney, Atatürk’e hakaret eden bu kişiler hakkında göstermelik cezalar verilmemesini de talep etti.

Güney, bir videoda Atatürk’e ve annesi Zübeyde Hanım’a hakaret eden Hasan Akar’a da tepkisini dile getirdi. Güney, Atatürk’e yönelik bütün saldırıları yargıya taşıdıklarını belirtti, bu kişilere en ağır cezaların verilmesini talep ettiklerini söyledi. 

Avukat Necmettin Yankol, Atatürk’e hakaretle ilgili  yargı sürecini takip edecek. Yankol,  Atatürk’e hakaret eden kişilerle ilgili Türk Ceza Kanunu’nda yer alan düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Yankol, bu kişilerin  5816 sayılı Atatürk’ü Koruma Kanunu kapsamında yargılanacağını kaydetti. Bu olaylarda Ata’nın manevi şahsının hedef alındığını kaydetti, açıkça suç işlendiğini belirtti.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.