Atatürk "Bilimle" anıldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için İçmeler Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı’nda da anma programı düzenlendi. Atatürk’ün eğitimci kimliği ve bilime yaptığı katkıyı öne çıkaran anma programında parkı ziyaret eden çocuklara Atatürk’ün yazdığı “Geometri” kitabı dağıtıldı.

Atatürk

İçmeler Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı’nda Atatürk'ü bilimle anlama etkinliği düzenlendi, parkı ziyaret eden çocuklara Ulu Önder'in yazdığı 'Geometri' kitabı hediye edildi. Marmaris Belediyesi, İçmeler Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı'nda, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün eğitimci kimliği ve bilime yaptığı katkının anlatıldığı 'Atatürk ve Bilim' adlı etkinlik düzenledi. 10 Kasım Cumartesi günü gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda aile çocuklarıyla birlikte katıldı. Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar da parkı ziyaret edenler arasındaydı.

Etkinlik kapsamında “Atatürk ve Bilim” temalı fotoğraf sergisi de açıldı. Öte yandan Bilmiş Çocuklar Evi’nde Fen Bilgisi Öğretmeni Cansu Karaman eşliğinde çocuklarla atölye çalışması gerçekleştirildi. Cep sinemasında ise Atatürk'ün hayatının ve geometri kitabını yazmasının anlatıldığı çizgi sinema gösterimi yapıldı. Atatürk'ün vefatından 1,5 yıl kadar önce, 3'üncü Türk Dil Kurultayı'ndan hemen sonra, kış aylarında Dolmabahçe Sarayında kendi eliyle yazdığı 'Geometri' kitabı bir hafta süreyle parka ziyarete gelen çocuklara dağıtılacak.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü