Asgardia'ya Marmaris'ten 14 başvuru var

Tarihin ilk uzay ülkesi olması için oluşturulan proje kapsamında kurulması planlanan ‘Asgardia’ için vatandaşlık başvuruları başladı. Başvuru verilerinde şu an Türkiye Çin'den sonra ikinci sırada yer alıyor. Şehir bazında ise İstanbul ilk sırada... Marmaris’ten de 14 başvuru var.

Asgardia'ya Marmaris'ten 14 başvuru var

Tarihin ilk uzay ülkesi olması için oluşturulan proje kapsamında kurulması planlanan ‘Asgardia’ için vatandaşlık başvuruları başladı. 'Yeryüzündeki diğer ülkelerin kısıtlamalarından tamamen bağımsız, özgür bir ortam' diye tanıtılan projenin, 18 ay içerisinde fırlatılacak bir uyduyla başlayacağı belirtildi. Projenin internet sitesinde duyurulan başvuru verilerinde şu an Türkiye Çin'den sonra ikinci sırada yer alıyor. Şehir bazında ise İstanbul ilk sırada... Marmaris’ten de 14 başvuru var. 

Tarihin ilk uzay ülkesi Asgardia’ya vatandaşlık başvuruları süyor. Asgardia’nın  hayata geçtikten sonra BM'ye bağlı kendi yasaları ile yönetilen bir ülke olması planlanıyor. Bu projenin mimarları Rumen, Rus, Kanadalı ve Amerikalı bilim insanları… Kurucu babası ise Rus iş adamı ve bilim insanı Igor Ashurbeyli. Uzayda Asgardia isimli bir ülke kurmayı hedefleyen proje geçen yıl Paris'te düzenlenen bir etkinlikte tanıtılmıştı. O günden bugüne başvuru sayısı 500 bine ulaştı. Yaklaşık 100 bin insanın dünya yörüngesinde kurulacak olan bir uzay istasyonunda kendi kural ve yasalarıyla yaşamasını öngeren uzay ülkesi Asgardia; meteor, uzay çöpü ve diğer tehditlere karşı Yeryüzü’nü korumaya çalışacak. 

Tarihin ilk uzay ülkesine vatandaşlık başvurusunda İse Çin’den sonra Türkler 26963 kişi ile  ikinci sırada. Türkiye’den en çok başvuru  8142 kişi ile İstanbul, 2818 kişi ile  Ankara, 2271 kişi ile İzmir’den yapıldı. Ayrıca İstanbul'dan yapılan başvuru sayısı şu an için projede şehir bazında ilk sırada yer alıyor. Muğla’dan ise 261 başvuru var. En çok başvuru 14 kişi ile Marmaris’ten. Bodrum’dan 30, Fethiye’den 12 kişi başvurmuş.

 

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.